Kald sjokoladesoda

Kald sjokoladesoda

Lær hvordan du lager en deilig iced chocolate soda. En enkel og forfriskende drikk som passer perfekt til sommeren. Oppskrift og tips her!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
drikke

Ingredienser

  • 1/2 kopp usøtet, melkefri melk, for eksempel kokosmelkdrikk, mandelmelk eller soyamelk
  • 1 spiseskje høykvalitets usøtet kakaopulver
  • 1 spiseskje sukker
  • 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 2 unser bittersøt sjokolade, grovhakket
  • 1/2 kopp kullsyreholdig vann

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp melk, kakaopulver, sukker og vanilje i en liten kjele over middels varme, rør av og til, til blandingen når en kraftig småkoking, ca. 3 minutter. Fjern fra varmen og visp inn sjokoladen til den er smeltet og glatt. La det avkjøle litt, ca. 5 minutter. Overfør blandingen til en cocktailshaker. Fyll shakeren med is, sett på lokk, og rist kraftig til utsiden av shakeren er veldig kald, ca. 20 sekunder. Sil over i et høyt, smalt glass fylt med is. Topp med kullsyreholdig vann, rør én gang, og server.
  2. 2Varm opp melk, kakaopulver, sukker og vanilje i en liten kjele over middels varme, rør av og til, til blandingen når en kraftig småkoking, ca. 3 minutter. Fjern fra varmen og visp inn sjokoladen til den er smeltet og glatt. La det avkjøle litt, ca. 5 minutter.
  3. 3Overfør blandingen til en cocktailshaker. Fyll shakeren med is, sett på lokk, og rist kraftig til utsiden av shakeren er veldig kald, ca. 20 sekunder. Sil over i et høyt, smalt glass fylt med is. Topp med kullsyreholdig vann, rør én gang, og server.