
Kald sjokoladesoda
Lær hvordan du lager en deilig iced chocolate soda. En enkel og forfriskende drikk som passer perfekt til sommeren. Oppskrift og tips her!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
drikke
Ingredienser
- 1/2 kopp usøtet, melkefri melk, for eksempel kokosmelkdrikk, mandelmelk eller soyamelk
- 1 spiseskje høykvalitets usøtet kakaopulver
- 1 spiseskje sukker
- 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 2 unser bittersøt sjokolade, grovhakket
- 1/2 kopp kullsyreholdig vann
Fremgangsmåte
- 1Varm opp melk, kakaopulver, sukker og vanilje i en liten kjele over middels varme, rør av og til, til blandingen når en kraftig småkoking, ca. 3 minutter. Fjern fra varmen og visp inn sjokoladen til den er smeltet og glatt. La det avkjøle litt, ca. 5 minutter. Overfør blandingen til en cocktailshaker. Fyll shakeren med is, sett på lokk, og rist kraftig til utsiden av shakeren er veldig kald, ca. 20 sekunder. Sil over i et høyt, smalt glass fylt med is. Topp med kullsyreholdig vann, rør én gang, og server.
- 2Varm opp melk, kakaopulver, sukker og vanilje i en liten kjele over middels varme, rør av og til, til blandingen når en kraftig småkoking, ca. 3 minutter. Fjern fra varmen og visp inn sjokoladen til den er smeltet og glatt. La det avkjøle litt, ca. 5 minutter.
- 3Overfør blandingen til en cocktailshaker. Fyll shakeren med is, sett på lokk, og rist kraftig til utsiden av shakeren er veldig kald, ca. 20 sekunder. Sil over i et høyt, smalt glass fylt med is. Topp med kullsyreholdig vann, rør én gang, og server.
