
Gamlemoderne sjokoladekjeks med sjokoladestykker
Lær hvordan du lager klassiske, gammeldagse sjokoladekjeks med denne enkle oppskriften. Perfekt for kos og hygge, og enkel å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 24
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 kopp (pakket) gyllenbrunt sukker
- 2. 1/2 kopp sukker
- 3. 1/2 kopp fast vegetabilsk margarin, romtemperert
- 4. 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør, romtemperert
- 5. 2 store egg
- 6. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 7. 3 kopper hvetemel
- 8. 1 teskje natron
- 9. 1 teskje salt
- 10. 1 12-unse pakke semisøte sjokoladebiter
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175°C. Bruk en elektrisk mikser og pisk sammen begge sukkere, fett og smør i en stor bolle til det er lyst og luftig. Pisk inn egg og vanilje. Bland mel, natron og salt i en stor bolle. Tilsett de tørre ingrediensene i smørblandingen og bland til det er godt kombinert. Rør inn sjokoladeknapper. Sett deigen med skje i klatter på tykke, store bakeplater, med 5 cm mellomrom. Stek til de er gylne, ca. 12 minutter. Overfør bakeplatene til avkjølingsristene og la dem avkjøle i 5 minutter. Overfør småkakene til ristene og la dem avkjøle helt.
- 22. Forvarm ovnen til 175°C. Bruk en elektrisk mikser og pisk sammen begge sukkere, fett og smør i en stor bolle til det er lyst og luftig. Pisk inn egg og vanilje. Bland mel, natron og salt i en stor bolle. Tilsett de tørre ingrediensene i smørblandingen og bland til det er godt kombinert. Rør inn sjokoladeknapper.
- 33. Sett deigen med skje i klatter på tykke, store bakeplater, med 5 cm mellomrom. Stek til de er gylne, ca. 12 minutter. Overfør bakeplatene til avkjølingsristene og la dem avkjøle i 5 minutter. Overfør småkakene til ristene og la dem avkjøle helt.