Fylte gresskar med maisbrød og ovnsbakt squash

Fylte gresskar med maisbrød og ovnsbakt squash

Lær hvordan du lager en deilig cornbread-stuffed roasted squash. En perfekt rett for høstsesongen, enkel å lage og full av smak. Perfekt for middagen!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 kopper (311 g) finhakket maisbrød
  • 1/2 kopp (20 g) usøtet tørket tranebær
  • 2 spiseskjeer (18 g) tørkede currants
  • 2 kastanjesquash (1 pund / 454 g hver)
  • 1/2 middels stor hvit løk
  • 2 selleristilker
  • 1 stor gulrot
  • 2 teskjeer olivenolje
  • 1 spiseskje hakkede ferske salvieblader
  • 1 hvitløksfedd, skrelt
  • 1/2 kopp (120 ml) lavsaltet grønnsaksbuljong
  • 2 spiseskjeer (14 g) hakkede ristet pecannøtter
  • 1 spiseskje ferske flatbladede persilleblader
  • 1/2 teskje havsalt
  • 1/4 teskje malt svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200°C (400°F).
  2. 2Fordel maisbrødterningene på et stekebrett med høye kanter og stek i 30 minutter, rør om halvveis, til de er gylne og ristet. Sett til side for å avkjøle på en avkjølingsrist. La ovnen stå på, men reduser temperaturen til 180°C (350°F). Legg et stykke aluminiumsfolie eller en silikonmatte på et stekebrett.
  3. 3I mellomtiden blander du tranebær og currants med 2,5 dl (1 kopp) kokende vann i en varmebestandig bolle og lar det stå i 30 minutter for å rehydrere. Sil godt av.
  4. 4Del hver squash i to. Kast frøene og membranene, og legg den kuttede siden ned på stekebrettet. Stek i 30 minutter, eller til squashen er akkurat mør. La ovnen stå på.
  5. 5I mellomtiden finhakk grønnsakene: Fyll Vitabland-beholderen med vann opp til 1,2 liter (5 kopper), tilsett løk, og skru på lokket. Velg Variabel 8. Bruk av/på-bryteren for å pulsere raskt 3 ganger. Sil godt av og gjenta prosessen med selleri (3 pulser) og gulrot (4 pulser), og sil grundig i en sil.
  6. 6Varm opp olivenoljen i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk, selleri, gulrot, salvie og hvitløk, og kok til grønnsakene er myke og løken er gjennomsiktig, i 3 til 5 minutter. Ta av varmen.
  7. 7Bland sammen de ristet maisbrødternene, tranebær-currant-blandingen, de sauterte grønnsakene, buljongen, pekannøttene, persillen, salt og pepper i en stor bolle.
  8. 8Fordel fyllet i squashhalvdelene. Plasser squashene i en stor serverings- eller ildfast form, med fyllet opp, og stek i 30 minutter, eller til squashen er mør og fyllet er gyllent.