Sjokoladekaramell med macadamianøtter
oppskrift på en rik og kremet sjokolade macadamia nøttesaus, perfekt til desserter eller som saus til iskrem og kaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 2/3 kopp macadamianøtter (ca. 100 gram)
- 1 unse fin kvalitet bittersøt sjokolade (ikke usøtet)
- 1/2 kopp sukker
- 3/4 kopp kremfløte
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175°C. Rist nøtter i ett lag i midten av ovnen til de er gylne, ca. 10 minutter, og avkjøl. Finhakk nøtter og sjokolade hver for seg. I en tørr, tykk kjele kok sukker over moderat lav varme, rør sakte med en gaffel for å hjelpe sukkeret å smelte jevnt, til det er smeltet og har en lys gylden farge. Kok karamellen uten å røre, ved å snurre på kjelen, til den er dyp gylden. Ta kjelen av varmen og tilsett forsiktig fløten langs kanten av kjelen (blandingen vil boble og dampe). La det småkoke, og rør av og til, til karamellen er oppløst. Rør inn sjokolade og nøtter. Avkjøl sausen i 10 minutter, og kjør den deretter i en food processor til den er glatt. Server sausen varm. Sausen kan lages én uke i forveien, oppbevares dekket i kjøleskap. Varm opp sausen før servering.