
Tapenade
Lær hvordan du lager en smakfull tapenade med en enkel oppskrift. Perfekt som forrett eller til fingermat. Enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 ¾ dl finolje av høy kvalitet
- ½ dl finhakket løk
- 2 ss finhakket hvitløk
- 2,5 dl hakket rød paprika
- 2,5 dl hakket gul paprika
- 2,5 dl hakket grønn paprika
- 5 dl hakkede importerte svarte oliven
- 3,75 dl finhakkede valnøtter
- 0,8 dl finhakket fersk flatbladpersille
- 2 ss finhakket fersk basilikum
- 1,25 dl rødvinseddik
- Grovt havsalt og nykvernet pepper, etter smak
- 0,6 dl ekstra virgin olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olivenoljen i en tykkbunnet kjele over middels varme. Tilsett løk og hvitløk og sautér i 5 minutter, eller til de begynner å få farge. Tilsett de røde, gule og grønne paprikaene og sautér i ytterligere 10 minutter, eller til paprikaene er myke. Rør inn oliven, valnøtter, persille og basilikum. Når alt er godt blandet, tilsett eddik og krydre med salt og pepper. Kok opp, senk varmen og la det småkoke i 5 minutter. Ta av varmen og fordel blandturen i de steriliserte beholderne. Skje en spiseskje ekstra virgin olivenolje på toppen av hver beholder. Dekk til og la det avkjøle før det settes i kjøleskapet.
- 2Varm opp olivenoljen i en tykkbunnet kjele over middels varme. Tilsett løk og hvitløk og sautér i 5 minutter, eller til de begynner å få farge. Tilsett de røde, gule og grønne paprikaene og sautér i ytterligere 10 minutter, eller til paprikaene er myke. Rør inn oliven, valnøtter, persille og basilikum. Når alt er godt blandet, tilsett eddik og krydre med salt og pepper. Kok opp, senk varmen og la det småkoke i 5 minutter.
- 3Ta av varmen og fordel blandturen i de steriliserte beholderne. Skje en spiseskje ekstra virgin olivenolje på toppen av hver beholder. Dekk til og la det avkjøle før det settes i kjøleskapet.