Krydret ris med reker og paprika
Lær hvordan du lager en smakfull kryret ris med reker og paprika. En enkel og rask oppskrift perfekt for en smakfull hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 2 teskjeer pluss 1 spiseskje balsamicoeddik
- 4 grønne løk, hakket, delt
- 450 gram ukokt medium reker, skrellet, renset
- 1 spiseskje fersk limesaft
- 2 ½ kopper hermetisk clam juice
- ½ teskje annatto-pulver*
- ¼ kopp olivenolje
- 1 kopp hakket løk
- ½ grønn paprika, frøet, hakket
- 1 hvitløksfedd, hakket
- 2 plommetomater, frøet, hakket
- 2 spiseskjeer hakket frisk koriander
- ½ til 1 hel Scotch bonnet-chili eller habanero-chili, frøet, hakket
- 1 kopp medium-grain hvit ris
Fremgangsmåte
- 1Visp opp extra-virgin olivenolje, 2 teskjeer eddik og 2 hakkede grønne løk i en liten bolle. Krydre med salt og pepper. Vend reker med limesaft i en bolle. La stå i 30 minutter. Kok opp clam juice og annatto-pulver i en liten kjele, rør om for å løse opp. Dekk til og sett til side. Varm opp 1/4 kopp olivenolje i en stor, tykk stekepanne over middels høy varme. Tilsett rekene med eventuelle safter i pannen; strø over salt og stek til de akkurat er ugjennomsiktige i midten, ca. 3 minutter. Overfør til en tallerken. Tilsett løk, grønn paprika og hvitløk i pannen; stek i 2 minutter. Tilsett tomater, koriander, chili og 1 hakket grønn løk i pannen. Skru ned varmen til middels og stek til grønnsakene er nesten møre, ca. 3 minutter. Tilsett 1 spiseskje eddik og ris; rør i 2 minutter. Tilsett clam juice og blantur. Kok opp blantur med ris i 1 minutt. Skru ned varmen til lav, dekk til og kok til risen er mør og buljongen er absorbert, ca. 20 minutter. Krydre med salt og pepper. Rør inn rekene. Dekk til og kok til rekene er gjennomvarme, ca. 1 minutt. Overfør til en bolle. Strø over 1 hakket grønn løk. Server med dressing.
- 2Visp opp extra-virgin olivenolje, 2 teskjeer eddik og 2 hakkede grønne løk i en liten bolle. Krydre med salt og pepper.
- 3Vend reker med limesaft i en bolle. La stå i 30 minutter. Kok opp clam juice og annatto-pulver i en liten kjele, rør om for å løse opp. Dekk til og sett til side.
- 4Varm opp 1/4 kopp olivenolje i en stor, tykk stekepanne over middels høy varme. Tilsett rekene med eventuelle safter i pannen; strø over salt og stek til de akkurat er ugjennomsiktige i midten, ca. 3 minutter. Overfør til en tallerken. Tilsett løk, grønn paprika og hvitløk i pannen; stek i 2 minutter. Tilsett tomater, koriander, chili og 1 hakket grønn løk i pannen. Skru ned varmen til middels og stek til grønnsakene er nesten møre, ca. 3 minutter. Tilsett 1 spiseskje eddik og ris; rør i 2 minutter. Tilsett clam juice og blantur. Kok opp blantur med ris i 1 minutt. Skru ned varmen til lav, dekk til og kok til risen er mør og buljongen er absorbert, ca. 20 minutter. Krydre med salt og pepper. Rør inn rekene. Dekk til og kok til rekene er gjennomvarme, ca. 1 minutt. Overfør til en bolle. Strø over 1 hakket grønn løk. Server med dressing.
- 5*Tilgjengelig i krydderseksjonen på noen supermarkeder, i latinamerikanske markeder og fra wholespice.com.
- 6*Tilgjengelig i krydderseksjonen på noen supermarkeder, i latinamerikanske markeder og fra wholespice.com.