Skivet biff med ovnsbakt mais-salsa

Skivet biff med ovnsbakt mais-salsa

Lær hvordan du lager en smakfull skivet biff med ovnsbakt mais salsa, perfekt for en sommermiddag eller helgefest. En enkel oppskrift med ferske ingredienser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 kopper fersk mais (ca. 3 øre)
  • 4 vårløk, hvite og grønne deler, tynnhakket separat
  • 2 ss usaltet smør
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ½ ts kosher-salt
  • 1 ½ ts malt spisskummen
  • 1 ts chilipulver
  • ½ ts svart pepper
  • 2 plommetomater, finhakket
  • 1 til 2 friske jalapeñopepper, finhakket (inkludert frø)
  • 1 (900 g) utbenet, trimmet biff av sirloin, ca. 3,8 cm tykk
  • ¼ kopp finhakket frisk koriander
  • Tilbehør: limebåter

Fremgangsmåte

  1. 1Forbered grillen til koking.
  2. 2Forbered grillen til koking.
  3. 3Lag mais-salsa: Varm en stor tørr støpejernsgryte over moderat høy varme til den er varm, og stek deretter maisen i pannen, rør av og til, til den er gyllenbrun, ca. 8 til 10 minutter. Overfør til en bolle.
  4. 4Kok den hvite delen av vårløk i smør med hvitløk, 1 teskje salt, 1/2 teskje spisskummen og chilipulver, samt 1/4 teskje pepper i en panne over moderat varme, rør av og til, til vårløken er myk, 3 til 4 minutter. Ta av varmen og rør inn mais, tomater og jalapeños.
  5. 5Varm en stor tørr støpejernsgryte over moderat høy varme til den er varm, og stek deretter maisen i pannen, rør av og til, til den er gyllenbrun, ca. 8 til 10 minutter. Overfør til en bolle.
  6. 6Kok den hvite delen av vårløk i smør med hvitløk, 1 teskje salt, 1/2 teskje spisskummen og chilipulver, samt 1/4 teskje pepper i en panne over moderat varme, rør av og til, til vårløken er myk, 3 til 4 minutter. Ta av varmen og rør inn mais, tomater og jalapeños.
  7. 7Grill biffen: Bland resten av 1/2 teskje salt, 1 teskje spisskummen, 1/2 teskje chilipulver og 1/4 teskje pepper, og strø det over begge sider av biffen. Grill, snu én gang, til en hurtigtermometer som er satt inn horisontalt i den tykkeste delen av kjøttet, viser 130°F (54°C), totalt 18 til 20 minutter for medium-rare. Overfør biffen til et rillede skjærebrett og la den hvile i 5 til 10 minutter før du skjærer i den. Mens biffen hviler, varm opp maisblandingen igjen over moderat varme, rør av og til. Rør inn koriander og vårløksgrønne. Skje maisen oppå den skivede biffen og hell over eventuelle safter.
  8. 8Bland resten av 1/2 teskje salt, 1 teskje spisskummen, 1/2 teskje chilipulver og 1/4 teskje pepper, og strø det over begge sider av biffen. Grill, snu én gang, til et hurtigtermometer som er satt inn horisontalt i den tykkeste delen av kjøttet, viser 130°F (54°C), totalt 18 til 20 minutter for medium-rare. Overfør biffen til et rillede skjærebrett og la den hvile i 5 til 10 minutter før du skjærer i den.
  9. 9Mens biffen hviler, varm opp maisblandingen igjen over moderat varme, rør av og til. Rør inn koriander og vårløksgrønne.
  10. 10Skje maisen oppå den skivede biffen og hell over eventuelle safter.