Skivet biff med ovnsbakt mais-salsa
Lær hvordan du lager en smakfull skivet biff med ovnsbakt mais salsa, perfekt for en sommermiddag eller helgefest. En enkel oppskrift med ferske ingredienser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 kopper fersk mais (ca. 3 øre)
- 4 vårløk, hvite og grønne deler, tynnhakket separat
- 2 ss usaltet smør
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 ½ ts kosher-salt
- 1 ½ ts malt spisskummen
- 1 ts chilipulver
- ½ ts svart pepper
- 2 plommetomater, finhakket
- 1 til 2 friske jalapeñopepper, finhakket (inkludert frø)
- 1 (900 g) utbenet, trimmet biff av sirloin, ca. 3,8 cm tykk
- ¼ kopp finhakket frisk koriander
- Tilbehør: limebåter
Fremgangsmåte
- 1Forbered grillen til koking.
- 2Forbered grillen til koking.
- 3Lag mais-salsa: Varm en stor tørr støpejernsgryte over moderat høy varme til den er varm, og stek deretter maisen i pannen, rør av og til, til den er gyllenbrun, ca. 8 til 10 minutter. Overfør til en bolle.
- 4Kok den hvite delen av vårløk i smør med hvitløk, 1 teskje salt, 1/2 teskje spisskummen og chilipulver, samt 1/4 teskje pepper i en panne over moderat varme, rør av og til, til vårløken er myk, 3 til 4 minutter. Ta av varmen og rør inn mais, tomater og jalapeños.
- 5Varm en stor tørr støpejernsgryte over moderat høy varme til den er varm, og stek deretter maisen i pannen, rør av og til, til den er gyllenbrun, ca. 8 til 10 minutter. Overfør til en bolle.
- 6Kok den hvite delen av vårløk i smør med hvitløk, 1 teskje salt, 1/2 teskje spisskummen og chilipulver, samt 1/4 teskje pepper i en panne over moderat varme, rør av og til, til vårløken er myk, 3 til 4 minutter. Ta av varmen og rør inn mais, tomater og jalapeños.
- 7Grill biffen: Bland resten av 1/2 teskje salt, 1 teskje spisskummen, 1/2 teskje chilipulver og 1/4 teskje pepper, og strø det over begge sider av biffen. Grill, snu én gang, til en hurtigtermometer som er satt inn horisontalt i den tykkeste delen av kjøttet, viser 130°F (54°C), totalt 18 til 20 minutter for medium-rare. Overfør biffen til et rillede skjærebrett og la den hvile i 5 til 10 minutter før du skjærer i den. Mens biffen hviler, varm opp maisblandingen igjen over moderat varme, rør av og til. Rør inn koriander og vårløksgrønne. Skje maisen oppå den skivede biffen og hell over eventuelle safter.
- 8Bland resten av 1/2 teskje salt, 1 teskje spisskummen, 1/2 teskje chilipulver og 1/4 teskje pepper, og strø det over begge sider av biffen. Grill, snu én gang, til et hurtigtermometer som er satt inn horisontalt i den tykkeste delen av kjøttet, viser 130°F (54°C), totalt 18 til 20 minutter for medium-rare. Overfør biffen til et rillede skjærebrett og la den hvile i 5 til 10 minutter før du skjærer i den.
- 9Mens biffen hviler, varm opp maisblandingen igjen over moderat varme, rør av og til. Rør inn koriander og vårløksgrønne.
- 10Skje maisen oppå den skivede biffen og hell over eventuelle safter.