Hello Fresh Mobile Banner
Pull-Away Cheese Rolls

Pull-Away Cheese Rolls

Lær hvordan du lager myke og smakfulle pull-away cheese rolls med vår enkle oppskrift. Perfekt til brunch, snacks eller som tilbehør.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1 1/2 teskjeer tørrgjær
  • 1/4 teskje sukker
  • 1 kopp varmt vann (43°C)
  • 3 kopper hvetemel, siktet
  • 1/4 teskje salt
  • 1/2 kopp tørrmelk
  • 1 egg
  • 1/2 kopp vegetabilsk olje
  • Olivenolje, til å smøre bollen og formen
  • Én 140 grams pakke halloumi- eller akawigodt
  • 1/4 kopp finhakket fersk flatbladpersille
  • 150 gram mozzarellaost, revet på de små hullene på et rivjern (ca. 1/2 kopp)
  • 1 ss finhakket fersk oregano- eller timianblad
  • 1/4 kopp sesamfrø
  • 2 teskjeer nigellafrø
  • 1/4 kopp olivenolje, pluss litt ekstra til å dryppe over

Fremgangsmåte

  1. 1Her er den flytende, korrekte norske oversettelsen av teksten, med beholdte linjeskift og punktsetting:
  2. 2---
  3. 3Forbered deigen: Bland gjær, sukker og varmt vann i en liten bolle, og rør til det er oppløst. Sett det til side til blandingen er skummende, ca. 5 minutter. Bland mel, salt og melkepulver i en bolle til en elektrisk mikser utstyrt med eltekrok. Tilsett egget og vegetabilsk olje, og rør godt i blandingen. Hell i gjærblandingen og bland på middels hastighet til ingrediensene er godt blandet. Øk deretter hastigheten til høy og fortsett å elte til deigen slipper sidene av bollen, ca. 3 minutter. Smør en glass- eller keramikkbolle med olivenolje, legg deigen i bollen, og rull den rundt for å dekke den med oljen. Dekk til med et kjøkkenhåndkle eller plastfolie, og la den heve på et lunt, trekkfritt sted til den har doblet seg i størrelse, ca. 1 time.
  4. 4Bland gjær, sukker og varmt vann i en liten bolle, og rør til det er oppløst. Sett det til side til blandingen er skummende, ca. 5 minutter.
  5. 5Bland mel, salt og melkepulver i en bolle til en elektrisk mikser utstyrt med eltekrok. Tilsett egget og vegetabilsk olje, og rør godt i blandingen. Hell i gjærblandingen og bland på middels hastighet til ingrediensene er godt blandet. Øk deretter hastigheten til høy og fortsett å elte til deigen slipper sidene av bollen, ca. 3 minutter.
  6. 6Smør en glass- eller keramikkbolle med olivenolje, legg deigen i bollen, og rull den rundt for å dekke den med oljen. Dekk til med et kjøkkenhåndkle eller plastfolie, og la den heve på et lunt, trekkfritt sted til den har doblet seg i størrelse, ca. 1 time.
  7. 7Forbered fyllet: Skyll halloumi under kaldt rennende vann; eller, hvis du bruker akawi som er pakket i saltlake, legg den i vann og bytt vann tre ganger for å fjerne for salt saltlake. La osten renne av, og riv den på de største hullene på et rivjern. Bland halloumi, persille, mozzarella og oregano i en bolle, og rør godt sammen.
  8. 8Skyll halloumi under kaldt rennende vann; eller, hvis du bruker akawi som er pakket i saltlake, legg den i vann og bytt vann tre ganger for å fjerne for salt saltlake. La osten renne av, og riv den på de største hullene på et rivjern. Bland halloumi, persille, mozzarella og oregano i en bolle, og rør godt sammen.
  9. 9Form og stek bollene: Forvarm ovnen til 245°C (475°F). Bland sesamfrø og nigellafrø på en tallerken. Smør en 30 cm (12 tommer) rund kakeform med olivenolje. Fyll en liten bolle med ¼ kopp olivenolje. Smør hendene godt med olivenolje. Slå ned deigen. Ta av en bit på størrelse med en baseball, og klem den mellom tommelen og pekefingeren til en ball på størrelse med en valnøtt dannes. Skillet ballen fra deigen i håndflaten ved å klemme pekefingeren over tommelen. Flatt ut ballen i håndflaten, og strekk den ut for å passe i hånden. Legg 1 ss av fyllet i midten, og samle kantene rundt fyllet, og klem til for å forsegle, slik at det dannes en pose. Dypp den glatte siden i olivenolje, deretter i frøblandingen, og legg den med forseglingen ned i kakeformen. Gjenta med resten av deigen og fyllet, og plasser bollene tett i sirkler, begynn med den ytterste ringen og arbeid deg mot midten. Drypp litt olivenolje over bollene, og stek til de er lyse gullfargede, ca. 25 minutter. Overfør formen til en avkjølingsrist og la bollene avkjøles litt. Bruk en kniv til å løsne bollene rundt kanten av formen. Vend en tallerken over formen, snu tallerken og form sammen, og fjern formen. Vend en annen tallerken over bollene og snu igjen, slik at frøsidene vender opp. Plasser tallerkenen på bordet, og la gjestene trekke ut én bolle av gangen fra brødet.
  10. 10Forvarm ovnen til 245°C (475°F). Bland sesamfrø og nigellafrø på en tallerken. Smør en 30 cm rund kakeform med olivenolje. Fyll en liten bolle med ¼ kopp olivenolje. Smør hendene godt med olivenolje.
  11. 11Slå ned deigen. Ta av en bit på størrelse med en baseball, og klem den mellom tommelen og pekefingeren til en ball på størrelse med en valnøtt dannes. Skillet ballen fra deigen i håndflaten ved å klemme pekefingeren over tommelen. Flatt ut ballen i håndflaten, og strekk den ut for å passe i hånden. Legg 1 ss av fyllet i midten, og samle kantene rundt fyllet, og klem til for å forsegle, slik at det dannes en pose. Dypp den glatte siden i olivenolje, deretter i frøblandingen, og legg den med forseglingen ned i kakeformen. Gjenta med resten av deigen og fyllet, og plasser bollene tett i sirkler, begynn med den ytterste ringen og arbeid deg mot midten.
  12. 12Drypp litt olivenolje over bollene og stek til de er lyse gullfargede, ca. 25 minutter. Overfør formen til en avkjølingsrist og la bollene avkjøles litt.
  13. 13Bruk en kniv til å løsne bollene rundt kanten av formen. Vend en tallerken over formen, snu tallerken og form sammen, og fjern formen. Vend en annen tallerken over bollene og snu igjen, slik at frøsidene vender opp. Plasser tallerkenen på bordet, og la gjestene trekke ut én bolle av gangen fra brødet.
  14. 14---
  15. 15Hvis du ønsker ytterligere tilpasninger eller har spesifikke preferanser, er det bare å si fra!