Chile- og olivenolje-ristet egg med avokado og spirer

Chile- og olivenolje-ristet egg med avokado og spirer

Lær hvordan du lager en smakfull frokost med chiliet og olivenolje stekt egg, servert med avokado og spirer. En enkel og sunn oppskrift for en energirik start på dagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 2
frokost

Ingredienser

  • 1 kopp spirer (for eksempel solsikke, reddik eller alfalfa)
  • 1 teskje fersk limejuice
  • Kosher-salt, nykvernet pepper
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 2 store egg
  • Knuste rød pepperflak
  • 2 spirte fullkornstortillaer eller flatbrød
  • Hot sauce (til servering)
  • 1 unse fetaost
  • Avokadoskiver og limebåter (til servering)

Fremgangsmåte

  1. 1Vend spirer med limesaft i en liten bolle; krydre med salt og pepper. Varm opp olje i en middels stor stekepanne over middels høy varme. Når oljen er varm, knekk begge eggene i pannen og krydre med salt og pepper. Oljen skal boble rundt eggene fra starten av. Kok, og vri pannen av og til, til eggehvitene er gylne og sprø i kantene og stivnet rundt plommen (som bør være rennende), ca. 2 minutter. Tilsett chili flakes i oljen og fjern pannen fra varmen. I mellomtiden varmer du opp tortillalefser over en gassbrenner til de er lett varme og har litt forkullet i noen områder (eller varm dem i ovn eller i en brødristerovn). Fordel spirene på tortillalefsene og topp med stekte egg. Skje chiliolje fra pannen rundt og drypp med hot sauce. Smuldre fetaost over, og server med avokadoskiver, limebåter og mer hot sauce.