Ribeye-biffer med balsamico-glaze

Ribeye-biffer med balsamico-glaze

Lær hvordan du lager møre rib eye steaks med en smakfull balsamico glasur. Perfekt til middag for spesielle anledninger eller hverdagsmat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 3/4 tommer tykke, benfrie ribeye-steaks eller andre møre storfeste steaks (ca. 170 gram hver)
  • 3 teskjeer olivenolje
  • 1/3 kopp hakkede sjalottløk
  • 2 teskjeer hakket fersk rosmarin
  • 3 spiseskjeer balsamicoeddik

Fremgangsmåte

  1. 1Strø salt og rikelig med pepper over biffene. Gni inn 1 teskje olje på bunnen av en tung, middels stor stekepanne. Varm opp pannen over middels-høy varme. Legg biffene i pannen og kok til ønsket stekegrad, ca. 4 minutter på hver side for sjeldent. Bruk tang til å overføre biffene til en tallerken; dekk med aluminiumsfolie for å holde varmen. Tilsett de resterende 2 teskjeene olje i samme panne. Skru ned varmen til middels-lav. Tilsett sjalottløk og rosmarin og kok i 2 minutter, rør av og til. Tilsett eddik og kok til det har redusert til en glasur, og rør opp de brune bitene, ca. 1 minutt. Bland inn saften fra tallerkenen med biffene. Skje glasuren over biffene og server.
  2. 2Strø salt og rikelig med pepper over biffene. Gni inn 1 teskje olje på bunnen av en tung, middels stor stekepanne. Varm opp pannen over middels-høy varme. Legg biffene i pannen og kok til ønsket stekegrad, ca. 4 minutter på hver side for sjeldent. Bruk tang til å overføre biffene til en tallerken; dekk med aluminiumsfolie for å holde varmen.
  3. 3Tilsett de resterende 2 teskjeene olje i samme panne. Skru ned varmen til middels-lav. Tilsett sjalottløk og rosmarin og kok i 2 minutter, rør av og til. Tilsett eddik og kok til det har redusert til en glasur, og rør opp de brune bitene, ca. 1 minutt. Bland inn saften fra tallerkenen med biffene. Skje glasuren over biffene og server.