
Ribeye-biffer med balsamico-glaze
Lær hvordan du lager møre rib eye steaks med en smakfull balsamico glasur. Perfekt til middag for spesielle anledninger eller hverdagsmat.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 3/4 tommer tykke, benfrie ribeye-steaks eller andre møre storfeste steaks (ca. 170 gram hver)
- 3 teskjeer olivenolje
- 1/3 kopp hakkede sjalottløk
- 2 teskjeer hakket fersk rosmarin
- 3 spiseskjeer balsamicoeddik
Fremgangsmåte
- 1Strø salt og rikelig med pepper over biffene. Gni inn 1 teskje olje på bunnen av en tung, middels stor stekepanne. Varm opp pannen over middels-høy varme. Legg biffene i pannen og kok til ønsket stekegrad, ca. 4 minutter på hver side for sjeldent. Bruk tang til å overføre biffene til en tallerken; dekk med aluminiumsfolie for å holde varmen. Tilsett de resterende 2 teskjeene olje i samme panne. Skru ned varmen til middels-lav. Tilsett sjalottløk og rosmarin og kok i 2 minutter, rør av og til. Tilsett eddik og kok til det har redusert til en glasur, og rør opp de brune bitene, ca. 1 minutt. Bland inn saften fra tallerkenen med biffene. Skje glasuren over biffene og server.
- 2Strø salt og rikelig med pepper over biffene. Gni inn 1 teskje olje på bunnen av en tung, middels stor stekepanne. Varm opp pannen over middels-høy varme. Legg biffene i pannen og kok til ønsket stekegrad, ca. 4 minutter på hver side for sjeldent. Bruk tang til å overføre biffene til en tallerken; dekk med aluminiumsfolie for å holde varmen.
- 3Tilsett de resterende 2 teskjeene olje i samme panne. Skru ned varmen til middels-lav. Tilsett sjalottløk og rosmarin og kok i 2 minutter, rør av og til. Tilsett eddik og kok til det har redusert til en glasur, og rør opp de brune bitene, ca. 1 minutt. Bland inn saften fra tallerkenen med biffene. Skje glasuren over biffene og server.
