
Gulrotkake med lime- og mascarponekrem
oppskrift på saftig gulerotkake med frisk lime og kremet mascarponefyll. perfekt som dessert eller til kaffekosen. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 1/4 kopper hvetemel
- 2 teskjeer bakepulver, nivå
- 1 teskje malt kanel, helst nykvernet
- 1/2 teskje malt nellik
- 1/2 teskje nyrevet muskatnøtt
- 1 kopp lyst muscovadosukker eller lyst brunt sukker
- 2/3 kopp (litt mindre enn) solsikkeolje
- 2 store økologiske egg
- 2 1/2 kopper grovt revet økologisk gulrot
- 3/4 kopp skallet valnøtter, grovhakket
- 1 lime
- 1 kopp (litt mindre enn) mascarpone
- 6 spiseskjeer (3/4 av en neve) usaltet smør, myknet
- 3/4 kopp uraffinert melis
- Saften av 1/2 sitron, eller etter smak
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør og kle de to kakeformene på 20 cm (eller én dyp form). Sikt melet og bakepulveret sammen i en stor bolle, og bland inn krydderne. Bruk en elektrisk mikser og pisk sammen muscovadosukker (eller brunt sukker), solsikkeolje og egg til en jevn røre. Vend inn de revne gulrøttene og hakkede valnøttene med en stor metallskje, og vend deretter inn melet og krydderne til alt er godt blandet. Fordel røren i de forberedte kakeformene, sett dem på et stekebrett, og stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren; etter 25 minutter for lagkake, 40 minutter for en dyp kake. La kakene avkjøle i formene på en avkjølingsrist.
- 2Til glasuren, skrell noen strimler av limeskall med et rivjern og sett til side; riv resten av skallet og press ut saften av en halv lime. I en bolle, pisk mascarpone sammen med det myke smøret, sukkeret, lime- og limeskallet, og saften fra lime og sitron. Smak til. Jeg liker en litt skarp topping, så noen ganger tilsetter jeg mer lime, andre ganger mer sitronsaft.
- 3Legg lagene sammen med litt av mascarponeblandingen (eller del en dyp kake i to lag). Fordel glasuren over toppen av kaken og jevn den ut langs sidene for å dekke helt, og lag deretter en rufset overflate. Enten oppbevar kaken i kjøleskapet eller server den umiddelbart, pyntet med den reserverte limeskallet. Jeg liker den litt kald, slik at glasuren har satt seg litt.
- 4Til slutt, pynt med snøklokker når sesongen tillater det!