
Smørdeig til pai
Lær hvordan du lager en smørbasert paideig med vår enkle oppskrift. Perfekt for tærter og paier, med sprø og smøraktig bunn.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 1
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 ½ kopp hvetemel (all-purpose mel)
- 2. 1 teskje kosher salt
- 3. 1 kopp (2 staver) kald usaltet smør, skåret i biter
- 4. 2 spiseskjeer eplecidereddik
Fremgangsmåte
- 11. Puls mel og salt i en food processor for å blande. Puls inn smør til blandingen ligner grovt mel med biter av smør fortsatt synlige, omtrent 20 pulser. Bland eddik og 1/2 kopp isvann i et målebeger. Mens du pulserer, drypp eddiken i blandingen; pulser til deigen akkurat holder sammen når du klemmer den (den skal fortsatt være smuldrete), omtrent 10 pulser. Hell ut deigen og del den i to. Plasser hver halvdel på et stykke plastfolie og bruk plasten til å presse den til sirkler. Pakk inn og la den hvile i kjøleskapet til den er fast, omtrent 2 timer. Forberedelse: Deigen kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 3 dager. Eller, frys den ned i opptil 2 måneder.