Smørdeig til pai

Smørdeig til pai

Lær hvordan du lager en smørbasert paideig med vår enkle oppskrift. Perfekt for tærter og paier, med sprø og smøraktig bunn.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 1
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 ½ kopp hvetemel (all-purpose mel)
  • 2. 1 teskje kosher salt
  • 3. 1 kopp (2 staver) kald usaltet smør, skåret i biter
  • 4. 2 spiseskjeer eplecidereddik

Fremgangsmåte

  1. 11. Puls mel og salt i en food processor for å blande. Puls inn smør til blandingen ligner grovt mel med biter av smør fortsatt synlige, omtrent 20 pulser. Bland eddik og 1/2 kopp isvann i et målebeger. Mens du pulserer, drypp eddiken i blandingen; pulser til deigen akkurat holder sammen når du klemmer den (den skal fortsatt være smuldrete), omtrent 10 pulser. Hell ut deigen og del den i to. Plasser hver halvdel på et stykke plastfolie og bruk plasten til å presse den til sirkler. Pakk inn og la den hvile i kjøleskapet til den er fast, omtrent 2 timer. Forberedelse: Deigen kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 3 dager. Eller, frys den ned i opptil 2 måneder.