
Søte valnøtter
lær hvordan du lager deilige søte valnøtter med en enkel oppskrift. perfekt som snacks eller dessert, egner seg for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1. 10 kopper vann; pluss 6 spiseskjeer til glasur
- 2. 12 unser (ca. 4 kopper) valnøtt-halvdelinger
- 3. 6 spiseskjeer sukker
- 4. 5 kopper peanøttolje
Fremgangsmåte
- 11. Plasser 5 kopper vann i en kjele og kok opp på høy varme. Tilsett valnøttene og rør om. La vannet koke opp igjen og koke i 3 minutter. Slå av varmen og hell kaldt vann i kjelen. Sil nøttene grundig i en sikt. Sett nøttene tilbake i kjelen, tilsett 5 kopper vann, og kok opp på ny på høy varme. La nøttene koke i 5 minutter, sil dem deretter igjen og sett valnøttene til tørk.
- 22. Dette neste steget krever en wok som er helt uten olje. Hell 6 spiseskjeer vann i woken og kok opp på høy varme. Tilsett sukkeret og rør med en slikkepott til det er oppløst. La det koke opp og rør konstant i 2 minutter. Tilsett valnøttene og fortsett å røre i omtrent 8 minutter, eller til nøttene er dekket helt med sukkersirupen og væsken i woken har fordampet. Når valnøttene blir glasert med sirupen, pass på å regulere varmen slik at verken nøttene eller glasuren brenner seg.
- 33. Slå av varmen. Bruk en kinesisk sil, og fjern valnøttene. Sett dem til side på en tallerken. Vask woken og slikkepotten med svært varmt vann for å fjerne sukkersølet, og tørk grundig.
- 44. Hell peanøttolje i woken, og varm den opp til 190°C (375ºF) på et frityrtermometer. Plasser valnøttene på en sil og senk dem forsiktig ned i det varme oljet. Stek valnøttene, mens du rører med slikkepotten, i ca. 5 minutter, eller til de blir en gylden ravfarge. Slå av varmen. Bruk silen til å løfte nøttene ut av oljen og la dem renne av seg kort.
- 55. Fordel nøttene på et bakepapirkledd stekebrett og la dem avkjøle helt. Etter 2 minutter, løsne nøttene slik at de ikke klistrer seg sammen. Server de avkjølte nøttene, eller overfør dem til en lufttett beholder og oppbevar som beskrevet i innledningen.