Søte valnøtter

Søte valnøtter

lær hvordan du lager deilige søte valnøtter med en enkel oppskrift. perfekt som snacks eller dessert, egner seg for alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1. 10 kopper vann; pluss 6 spiseskjeer til glasur
  • 2. 12 unser (ca. 4 kopper) valnøtt-halvdelinger
  • 3. 6 spiseskjeer sukker
  • 4. 5 kopper peanøttolje

Fremgangsmåte

  1. 11. Plasser 5 kopper vann i en kjele og kok opp på høy varme. Tilsett valnøttene og rør om. La vannet koke opp igjen og koke i 3 minutter. Slå av varmen og hell kaldt vann i kjelen. Sil nøttene grundig i en sikt. Sett nøttene tilbake i kjelen, tilsett 5 kopper vann, og kok opp på ny på høy varme. La nøttene koke i 5 minutter, sil dem deretter igjen og sett valnøttene til tørk.
  2. 22. Dette neste steget krever en wok som er helt uten olje. Hell 6 spiseskjeer vann i woken og kok opp på høy varme. Tilsett sukkeret og rør med en slikkepott til det er oppløst. La det koke opp og rør konstant i 2 minutter. Tilsett valnøttene og fortsett å røre i omtrent 8 minutter, eller til nøttene er dekket helt med sukkersirupen og væsken i woken har fordampet. Når valnøttene blir glasert med sirupen, pass på å regulere varmen slik at verken nøttene eller glasuren brenner seg.
  3. 33. Slå av varmen. Bruk en kinesisk sil, og fjern valnøttene. Sett dem til side på en tallerken. Vask woken og slikkepotten med svært varmt vann for å fjerne sukkersølet, og tørk grundig.
  4. 44. Hell peanøttolje i woken, og varm den opp til 190°C (375ºF) på et frityrtermometer. Plasser valnøttene på en sil og senk dem forsiktig ned i det varme oljet. Stek valnøttene, mens du rører med slikkepotten, i ca. 5 minutter, eller til de blir en gylden ravfarge. Slå av varmen. Bruk silen til å løfte nøttene ut av oljen og la dem renne av seg kort.
  5. 55. Fordel nøttene på et bakepapirkledd stekebrett og la dem avkjøle helt. Etter 2 minutter, løsne nøttene slik at de ikke klistrer seg sammen. Server de avkjølte nøttene, eller overfør dem til en lufttett beholder og oppbevar som beskrevet i innledningen.