
Italiensk kalkun-, bønne- og tomatsuppe
Lær hvordan du lager en smakfull italiensk kalkun-, bønne- og tomatsuppe. En enkel og næringsrik rett perfekt for kalde dager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 kopper hakket fersk fennikel
- 4 unser skivet pancetta,* hakket
- 1 pund cherrytomater
- 2 kopper lavsalt kyllingbuljong
- 1 boks (15 unser) cannellini-bønner (hvite nyrebønner), skylt og drenert
- 1 kopp rester av kalkunsaus
- 1 ½ kopper hakket rester av kokt kalkunkjøtt
- 1/4 teskje tørket knust rød pepper
- ½ kopp hakket fersk basilikum
Fremgangsmåte
- 1Surr stek fennikel og pancetta i en stor, tykk gryte over høy varme til pancetta begynner å bli brun, omtrent 4 minutter. Tilsett tomater. Dekk til, skru ned varmen til middels, og kok til tomatene er myke, og rør av og til, i omtrent 8 minutter. Bruk baksiden av en gaffel til å knuse tomatene. Bland inn buljong, bønner, kraft, hakket kalkun og knust rød pepper. La det småkoke til det tykner, ca. 5 minutter. Bland inn basilikum. Smak til med salt og pepper.
- 2Surr stek fennikel og pancetta i en stor, tykk gryte over høy varme til pancetta begynner å bli brun, omtrent 4 minutter. Tilsett tomater. Dekk til, skru ned varmen til middels, og kok til tomatene er myke, og rør av og til, i omtrent 8 minutter. Bruk baksiden av en gaffel til å knuse tomatene. Bland inn buljong, bønner, kraft, hakket kalkun og knust rød pepper. La det småkoke til det tykner, ca. 5 minutter. Bland inn basilikum. Smak til med salt og pepper.
- 3Italiensk bacon, saltet og modnet; tilgjengelig i noen supermarkeder, spesialforretninger og italienske markeder.
- 4Italiensk bacon, saltet og modnet; tilgjengelig i noen supermarkeder, spesialforretninger og italienske markeder.
- 5Italiensk bacon, saltet og modnet; tilgjengelig i noen supermarkeder, spesialforretninger og italienske markeder.