Grillet hummer med ingefær, hvitløk og soyasaus

Grillet hummer med ingefær, hvitløk og soyasaus

oppskrift på smakfull grillet hummer med ingefær, hvitløk og soyasaus. perfekt for sommergrillen og spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper olivenolje
  • 9 spiseskjeer soyasaus
  • 6 hvitløksfedd, finhakket
  • 6 spiseskjeer finhakket fersk ingefær
  • 6 levende hummer på 2 pund hver
  • 6 spiseskjeer hakket grønn løk

Fremgangsmåte

  1. 1Kok de første fire ingrediensene i en middels stor kjele på lav varme til hvitløk og ingefær begynner å bli brune, omtrent 8 minutter. Sett til side. (Sausen kan lages én dag i forveien. Dekk til; oppbevar i kjøleskap. Varm opp igjen før bruk.) Forbered grillen (middels-høy varme). Slipp én hummer, med hodet først, ned i en stor kjele med kokende vann. Dekk til; kok i 3 minutter (hummeren vil ikke være helt kokt). Bruk tang til å overføre hummeren til et stekebrett. Sett vannet tilbake på kokepunktet. Gjenta med de resterende hummerne. Overfør én hummer, med skallet ned, til arbeidsflaten. Plasser tuppen av en stor kniv i midten av hummeren. Kutt hummeren langs lengden i to fra midten til enden av hodet (kniven kan hende ikke skjærer gjennom skallet), og kutt deretter i to fra midten til enden av halen. Bruk kjøttsakser for å skjære gjennom skallet hvis nødvendig. Gjenta med de resterende hummerne. Legg hummerhalvdelene, med kjøttsiden opp, på grillen. Pensle kjøttet med litt av basingsausen; strø over salt og pepper. Dekk til grillen; grill hummerne til de er akkurat ugjennomsiktige i den tykkeste delen av halen, omtrent 9 minutter. Fjern fra grillen; legg hummerne på et fat. Pensle med mer saus og strø over grønn løk. Server, og pass på at resten av sausen blir servert separat.
  2. 2Kok de første fire ingrediensene i en middels stor kjele på lav varme til hvitløk og ingefær begynner å bli brune, omtrent 8 minutter. Sett til side. (Sausen kan lages én dag i forveien. Dekk til; oppbevar i kjøleskap. Varm opp igjen før bruk.)
  3. 3Forbered grillen (middels-høy varme). Slipp én hummer, med hodet først, ned i en stor kjele med kokende vann. Dekk til; kok i 3 minutter (hummeren vil ikke være helt kokt). Bruk tang til å overføre hummeren til et stekebrett. Sett vannet tilbake på kokepunktet. Gjenta med de resterende hummerne.
  4. 4Overfør én hummer, med skallet ned, til arbeidsflaten. Plasser tuppen av en stor kniv i midten av hummeren. Kutt hummeren langs lengden i to fra midten til enden av hodet (kniven kan hende ikke skjærer gjennom skallet), og kutt deretter i to fra midten til enden av halen. Bruk kjøttsakser for å skjære gjennom skallet hvis nødvendig. Gjenta med de resterende hummerne.
  5. 5Legg hummerhalvdelene, med kjøttsiden opp, på grillen. Pensle kjøttet med litt av basingsausen; strø over salt og pepper. Dekk til grillen; grill hummerne til de er akkurat ugjennomsiktige i den tykkeste delen av halen, omtrent 9 minutter. Fjern fra grillen; legg hummerne på et fat. Pensle med mer saus og strø over grønn løk. Server, og pass på at resten av sausen blir servert separat.