
Grillet hummer med ingefær, hvitløk og soyasaus
oppskrift på smakfull grillet hummer med ingefær, hvitløk og soyasaus. perfekt for sommergrillen og spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/2 kopper olivenolje
- 9 spiseskjeer soyasaus
- 6 hvitløksfedd, finhakket
- 6 spiseskjeer finhakket fersk ingefær
- 6 levende hummer på 2 pund hver
- 6 spiseskjeer hakket grønn løk
Fremgangsmåte
- 1Kok de første fire ingrediensene i en middels stor kjele på lav varme til hvitløk og ingefær begynner å bli brune, omtrent 8 minutter. Sett til side. (Sausen kan lages én dag i forveien. Dekk til; oppbevar i kjøleskap. Varm opp igjen før bruk.) Forbered grillen (middels-høy varme). Slipp én hummer, med hodet først, ned i en stor kjele med kokende vann. Dekk til; kok i 3 minutter (hummeren vil ikke være helt kokt). Bruk tang til å overføre hummeren til et stekebrett. Sett vannet tilbake på kokepunktet. Gjenta med de resterende hummerne. Overfør én hummer, med skallet ned, til arbeidsflaten. Plasser tuppen av en stor kniv i midten av hummeren. Kutt hummeren langs lengden i to fra midten til enden av hodet (kniven kan hende ikke skjærer gjennom skallet), og kutt deretter i to fra midten til enden av halen. Bruk kjøttsakser for å skjære gjennom skallet hvis nødvendig. Gjenta med de resterende hummerne. Legg hummerhalvdelene, med kjøttsiden opp, på grillen. Pensle kjøttet med litt av basingsausen; strø over salt og pepper. Dekk til grillen; grill hummerne til de er akkurat ugjennomsiktige i den tykkeste delen av halen, omtrent 9 minutter. Fjern fra grillen; legg hummerne på et fat. Pensle med mer saus og strø over grønn løk. Server, og pass på at resten av sausen blir servert separat.
- 2Kok de første fire ingrediensene i en middels stor kjele på lav varme til hvitløk og ingefær begynner å bli brune, omtrent 8 minutter. Sett til side. (Sausen kan lages én dag i forveien. Dekk til; oppbevar i kjøleskap. Varm opp igjen før bruk.)
- 3Forbered grillen (middels-høy varme). Slipp én hummer, med hodet først, ned i en stor kjele med kokende vann. Dekk til; kok i 3 minutter (hummeren vil ikke være helt kokt). Bruk tang til å overføre hummeren til et stekebrett. Sett vannet tilbake på kokepunktet. Gjenta med de resterende hummerne.
- 4Overfør én hummer, med skallet ned, til arbeidsflaten. Plasser tuppen av en stor kniv i midten av hummeren. Kutt hummeren langs lengden i to fra midten til enden av hodet (kniven kan hende ikke skjærer gjennom skallet), og kutt deretter i to fra midten til enden av halen. Bruk kjøttsakser for å skjære gjennom skallet hvis nødvendig. Gjenta med de resterende hummerne.
- 5Legg hummerhalvdelene, med kjøttsiden opp, på grillen. Pensle kjøttet med litt av basingsausen; strø over salt og pepper. Dekk til grillen; grill hummerne til de er akkurat ugjennomsiktige i den tykkeste delen av halen, omtrent 9 minutter. Fjern fra grillen; legg hummerne på et fat. Pensle med mer saus og strø over grønn løk. Server, og pass på at resten av sausen blir servert separat.