Smørinjisert kalkun

Smørinjisert kalkun

Lær hvordan du lager en saftig og smakfull butter-injected turkey med enkel oppskrift. Perfekt til jul eller store feiringer. Enkelt å lykkes med denne avanserte teknikken!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 10-15 pund kalkun
  • 1 pund smør
  • 2 kvister timian
  • salt og pepper
  • N/A pepper
  • 2 pund spesialbrød (hvete, havre, fransk, eller annet du liker), skåret i 1-tommers terninger
  • 2 egg
  • 2 kopper kalkun- eller kyllingkraft
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 spansk løk
  • 3 skiver bacon
  • 1 pose knuste valnøtter, ristet
  • 2 revne ferske gulrøtter
  • tørkede rosiner eller tranebær som pynt
  • salt og pepper
  • N/A pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Forbered kalkunen: Forvarm ovnen til 250°C (500°F). Smelt smøret. Bruk en sprøytespiss eller en sprøyte for å injisere smøret inn i kalkunen. Alternativt kan du fylle fast smør under kalkunskinnet. Legg timian i kalkunens hulrom, og krydre lett med salt og pepper både innvendig og utvendig. Når temperaturen når 250°C (500°F), setter du kalkunen i ovnen. La den steke i 20 minutter eller til utsiden er sprø, men ikke gyllenbrun. Senk varmen til 190°C (375°F). La kalkunen steke ferdig. Du skal ha en sprø, gyllenbrun kalkun med veldig, veldig mør, saftig kjøtt.
  2. 2Forvarm ovnen til 250°C (500°F).
  3. 3Smelt smøret.
  4. 4Bruk en sprøytespiss eller en sprøyte for å injisere smøret inn i kalkunen. Alternativt kan du fylle fast smør under kalkunskinnet.
  5. 5Legg timian i kalkunens hulrom, og krydre lett med salt og pepper både innvendig og utvendig.
  6. 6Når temperaturen når 250°C (500°F), setter du kalkunen i ovnen. La den steke i 20 minutter eller til utsiden er sprø, men ikke gyllenbrun. Senk varmen til 190°C (375°F). La kalkunen steke ferdig. Du skal ha en sprø, gyllenbrun kalkun med veldig, veldig mør, saftig kjøtt.
  7. 7Forbered stuffing: Stek baconet. Sett til side og spar fettet. Tilsett hvitløk og løk i baconfettet og sautér. Krydre med salt og pepper etter smak. Sautér løken til den er gjennomsiktig. Tilsett kraft og la det koke opp og redusere litt. Tilsett brødterninger. Krydre med salt og pepper etter smak. Rør inn revet gulrot. Bland forsiktig. Knus baconet og tilsett i blandingen. Tilsett valnøtter. La blandingen avkjøles. Rør inn eggene til de er godt innarbeidet. Legg i en ildfast form (eller kalkunens hulrom) og stek ved 190°C (375°F) til toppen er sprø. Pynt med tørkede rosiner eller tranebær.
  8. 8Stek baconet. Sett til side og spar fettet.
  9. 9Tilsett hvitløk og løk i baconfettet og sautér. Krydre med salt og pepper etter smak.
  10. 10Sautér løken til den er gjennomsiktig.
  11. 11Tilsett kraft og la det koke opp og redusere litt. Tilsett brødterninger. Krydre med salt og pepper etter smak.
  12. 12Tilsett revet gulrot. Bland forsiktig.
  13. 13Knus baconet og tilsett i blandingen.
  14. 14Tilsett valnøtter i blandingen. La den avkjøles.
  15. 15Rør inn eggene til de er godt innarbeidet.
  16. 16Legg i en ildfast form (eller kalkunens hulrom) og stek ved 190°C (375°F) til toppen er sprø.
  17. 17Pynt med tørkede rosiner eller tranebær.