Hello Fresh Mobile Banner
Iskremkake med myntesmak

Iskremkake med myntesmak

Lær hvordan du lager en frisk og kremet mint chip iskremkake. Perfekt for sommerfesten eller som en forfriskende dessert. Enkelt å lage og garantert en favoritt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 120 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • Non-stick vegetabilsk spray
  • 1 ½ kopp kakehvetemel
  • ½ teskje bakepulver
  • ½ teskje kosher-salt
  • 11 store eggehviter
  • ¼ teskje krem av tartar
  • 1 ¾ kopper sukker
  • 10 spiseskjeer (1 ¼ staver) usaltet smør, smeltet og litt avkjølt
  • ¼ kopp vegetabilsk olje
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 6 pint (pakket) myknet mint sjokolade-chip iskrem i kjøleskapet i 20 minutter
  • 2 kopper grovt knuste sjokoladekjeks eller Oreos
  • 2 ½ teskjeer uparfymert gelatin
  • 4 kopper kaldt pisket kremfløte
  • 1 kopp melis
  • Grønn matfarging
  • Fargede strøssel

Fremgangsmåte

  1. 1For kaken: Forvarm ovnen til 175°C. Smør en stor langpanne (43x33x2 cm) med non-stick spray. Legg et stort ark bakepapir i bunnen. Sikt mel, bakepulver og salt i en middels stor bolle og bland. Sett til side. Bruk en elektrisk mikser og pisk eggehvitene på middels høy hastighet i en stor bolle til de er lette og skummende, ca. 1-2 minutter. Øk hastigheten til høy; tilsett kremortartar. Med mikseren i gang, gradvis tilsett sukker. Pisk til marengsen er myk og skummende, har tredoblet volumet, og det dannes middels stive topper, ca. 8-10 minutter. Bruk en slikkepott og vend forsiktig de tørre ingrediensene inn i marengsen, vær forsiktig så du ikke slår ut luften. Når melet nesten er innarbeidet, vend inn smør, olje og vanilje; fortsett å vende til det ikke er noen tørre klumper igjen. Hell røren i den forberedte langpannen og jevn ut toppen. Stek til kaken er lett gyllen og spretter litt tilbake når du trykker på den, ca. 16-19 minutter. Overfør til en avkjølingsrist og la avkjøle i pannen i 15 minutter. Vend kaken opp ned på risten, fjern bakepapiret og la den avkjøle helt. Bruk en serrated kniv og del kaken på tvers i to mindre rektangler. Dekk til og frys i minst 1 time eller opptil 5 dager i forveien.
  2. 2Forvarm ovnen til 175°C. Smør en stor langpanne (43x33x2 cm) med non-stick spray. Legg et stort ark bakepapir i bunnen.
  3. 3Sikt mel, bakepulver og salt i en middels stor bolle og bland. Sett til side.
  4. 4Bruk en elektrisk mikser og pisk eggehvitene på middels høy hastighet i en stor bolle til de er lette og skummende, ca. 1-2 minutter. Øk hastigheten til høy; tilsett kremortartar. Med mikseren i gang, gradvis tilsett sukker. Pisk til marengsen er myk og skummende, har tredoblet volumet, og det dannes middels stive topper, ca. 8-10 minutter.
  5. 5Vend forsiktig de tørre ingrediensene inn i marengsen med en slikkepott, vær forsiktig så du ikke mister lufta. Når melet er nesten innarbeidet, vend inn smør, olje og vanilje; fortsett å vende til ingen tørre melklumper er igjen. Hell røren i den forberedte langpannen og jevn ut toppen.
  6. 6Stek til kaken er lett gyllen og spretter litt tilbake når du trykker på den, ca. 16-19 minutter. Overfør til en avkjølingsrist og la avkjøle i 15 minutter. Vend kaken opp ned på risten, fjern bakepapiret og la den avkjøle helt. Bruk en serrated kniv og del kaken på tvers i to mindre rektangler. Dekk til og frys i minst 1 time eller opptil 5 dager i forveien.
  7. 7For fyll og montering: Plasser ett av kakebunnene på et stort fat eller kakefat. Fordel 1/2 kopp iskrem jevnt over kaken. Strø knuste kokies jevnt over. Fordel resten av iskremen over, pass på å holde kokie-laget jevnt. Legg det andre kakebuntet oppå, og trykk lett for å feste. Bruk en avlang slikkepott og jevn ut sidene på kaken. Sett i fryseren til iskremen er fast, ca. 2 timer. Ha 2 ss kaldt vann i en liten varmebestandig glass- eller metallskål. Strø gelatin over og la det mykne i ca. 10 minutter. Hell vann til en dybde på 1,5 cm i en liten stekepanne og varm opp på middels varme. Overfør skålen med gelatin til pannen og rør til gelatinet er oppløst, ca. 2 minutter. Ta skålen ut av pannen. Pisk den kalde fløten i en stor bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk fløten mens du gradvis tilsetter den smeltede gelatin. Pisk til myke topper dannes. Tilsett melis og fortsett å piske til medium stive topper dannes og kremfløten er myk og skummende (ikke stiv eller kornete). Tilsett grønn matfarging for å oppnå en lys mintgrønn farge, 8-10 dråper; vend forsiktig for å blande. Bruk en avlang slikkepott og fordel den piskede kremen over hele kaken, og lag dramatiske sirkler på toppen. Strø over nonpareils. Sett i fryseren til kremen er satt, minst 1 time. FORHÅNDSVIS: Kaken kan lages 2 dager i forveien. Oppbevares frossen.
  8. 8Plasser ett av kakebunnene på et stort fat eller kakefat. Fordel 1/2 kopp iskrem jevnt over kaken. Strø knuste kokies jevnt over. Fordel resten av iskremen over, pass på å holde kokie-laget jevnt. Legg det andre kakebuntet oppå, og trykk lett for å feste. Bruk en avlang slikkepott og jevn ut sidene på kaken. Sett i fryseren til iskremen er fast, ca. 2 timer.
  9. 9Ha 2 ss kaldt vann i en liten varmebestandig glass- eller metallskål. Strø gelatin over og la det mykne i ca. 10 minutter.
  10. 10Hell vann til en dybde på 1,5 cm i en liten stekepanne og varm opp på middels varme. Overfør skålen med gelatin til pannen og rør til gelatinet er oppløst, ca. 2 minutter. Ta skålen ut av pannen.
  11. 11Plasser den kalde fløten i en stor bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk fløten mens du gradvis tilsetter den smeltede gelatin. Pisk til myke topper dannes. Tilsett melis og fortsett å piske til medium stive topper dannes og kremfløten er myk og skummende (ikke stiv eller kornete). Tilsett grønn matfarging for å oppnå en lys mintgrønn farge, 8-10 dråper; vend forsiktig for å blande.
  12. 12Bruk en avlang slikkepott og fordel den piskede kremen over hele kaken, og lag dramatiske sirkler på toppen. Strø over nonpareils. Sett i fryseren til kremen er satt, minst 1 time. FORHÅNDSVIS: Kaken kan lages 2 dager i forveien. Oppbevares frossen.