Vaniljekrem med smør
Lær hvordan du lager en silkemyk vanilla buttercream frosting. Perfekt til kaker og cupcakes. Enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/3 kopper (9,5 oz / 266 g) sukker
- 1/3 kopp (2,9 oz / 80 g) vann
- 7 store eggehviter (7,4 oz / 210 g), romtempererte
- 1/2 teskje krem av tartar
- 2 kopper (16 oz / 454 g) usaltet smør, kuttet i spiseskje-store biter, romtemperert
- 2 spiseskjeer vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Sukkerlake og eggehviter må være klare omtrent samtidig, så forberedelsen vil kreve litt koordinasjon. I en liten kjele over middels lav varme, kok opp sukker og vann til det småkoker, og rør av og til. La det koke til sukkeret er oppløst. Fortsett å småkoke, uten å røre, til sukkerlaken når 120°C (248°F) på et digitalt termometer, omtrent 5 minutter.
- 2I mellomtiden, i bollen på en kjøkkenmaskin utstyrt med visp, pisk eggehviter og kremortartar på middels hastighet til hvitene danner myke topper, 8 til 10 minutter.
- 3Umiddelbart overfør sukkerlaken til en varmebestandig målekopp med væske. Med maskinen i gang på middels-høy hastighet, hell den varme sukkerlaken i en tynn, jevn strøm ned i eggehvitene; prøv å sikte på å helle den i det lille rommet mellom bolen og vispen. Fortsett å piske blandingen til den er tykk, blank, og utsiden av bollen føles kald å ta på, ca. 10 minutter.
- 4Senke hastigheten til middels, og med maskinen i gang, tilsett smøret ett stykke av gangen. Blandingen vil ikke ligne på perfekt smørkrem før alt smøret er tilsatt. Hvis den ser ut til å være avflatet, våt eller brutt under blandingen, sørg for at smøret er romtemperert, og reduser hastigheten på tilsetningene. Tilsett neste smørstykke først når det forrige er helt innarbeidet.
- 5Tilsett vanilje og pisk på middels hastighet til godt blandet, ca. 1 minutt, til konsistensen ligner majones.