Vaniljekrem med smør

Vaniljekrem med smør

Lær hvordan du lager en silkemyk vanilla buttercream frosting. Perfekt til kaker og cupcakes. Enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1 1/3 kopper (9,5 oz / 266 g) sukker
  • 1/3 kopp (2,9 oz / 80 g) vann
  • 7 store eggehviter (7,4 oz / 210 g), romtempererte
  • 1/2 teskje krem av tartar
  • 2 kopper (16 oz / 454 g) usaltet smør, kuttet i spiseskje-store biter, romtemperert
  • 2 spiseskjeer vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 1Sukkerlake og eggehviter må være klare omtrent samtidig, så forberedelsen vil kreve litt koordinasjon. I en liten kjele over middels lav varme, kok opp sukker og vann til det småkoker, og rør av og til. La det koke til sukkeret er oppløst. Fortsett å småkoke, uten å røre, til sukkerlaken når 120°C (248°F) på et digitalt termometer, omtrent 5 minutter.
  2. 2I mellomtiden, i bollen på en kjøkkenmaskin utstyrt med visp, pisk eggehviter og kremortartar på middels hastighet til hvitene danner myke topper, 8 til 10 minutter.
  3. 3Umiddelbart overfør sukkerlaken til en varmebestandig målekopp med væske. Med maskinen i gang på middels-høy hastighet, hell den varme sukkerlaken i en tynn, jevn strøm ned i eggehvitene; prøv å sikte på å helle den i det lille rommet mellom bolen og vispen. Fortsett å piske blandingen til den er tykk, blank, og utsiden av bollen føles kald å ta på, ca. 10 minutter.
  4. 4Senke hastigheten til middels, og med maskinen i gang, tilsett smøret ett stykke av gangen. Blandingen vil ikke ligne på perfekt smørkrem før alt smøret er tilsatt. Hvis den ser ut til å være avflatet, våt eller brutt under blandingen, sørg for at smøret er romtemperert, og reduser hastigheten på tilsetningene. Tilsett neste smørstykke først når det forrige er helt innarbeidet.
  5. 5Tilsett vanilje og pisk på middels hastighet til godt blandet, ca. 1 minutt, til konsistensen ligner majones.