Sellerirotmos med potetmos
Lær hvordan du lager deilige sellerirotmos med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør til vilt eller kjøttretter. Rask og enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 stk. selleriroter på 225 gram hver, skrelt og skåret i 1/2-tommers biter
- 3 store russetpoteter, skrelt og skåret i 1-tommers biter (ca. 6 kopper)
- 6 ss smør (3/4 av en pinne)
- 3 ss melk (ca.)
- Malt muskatnøtt
Fremgangsmåte
- 1Kok sellerirot i en stor kjele med saltet vann i 5 minutter. Tilsett potetene og kok til grønnsakene er møre, omtrent 20 minutter til. Sil av vannet godt. Ha potetene og selleriroten tilbake i kjelen. Rør over middels høy varme til det er tørt, ca. 2 minutter. Ta kjelen av varmen. Mos grønnsakene til en jevn puré. Rør inn smør og nok melk til å gjøre det fuktig. Krydre med muskatnøtt, salt og pepper etter smak.
- 2Kok sellerirot i en stor kjele med saltet vann i 5 minutter. Tilsett potetene og kok til grønnsakene er møre, omtrent 20 minutter til. Sil av vannet godt. Ha potetene og selleriroten tilbake i kjelen. Rør over middels høy varme til det er tørt, ca. 2 minutter. Ta kjelen av varmen. Mos grønnsakene til en jevn puré. Rør inn smør og nok melk til å gjøre det fuktig. Krydre med muskatnøtt, salt og pepper etter smak.