Varm blomkål- og urtesalat med bygg

Varm blomkål- og urtesalat med bygg

oppskrift på en varm blomkål- og urtedemningssalat, perfekt som forrett eller lett måltid. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp perlebyg
  • Kosher-salt
  • 1 spiseskje finrevet sitronskall
  • 3 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 1 spiseskje majones
  • 1 teskje Dijon-sennep
  • 6 spiseskjeer olivenolje, delt
  • Nykvernet svart pepper
  • 1 blomkål, delt i små buketter
  • 1 boks på 15 unser med gigante-, corona- eller smørbønner, skylt
  • 1/2 kopp flatbladpersille, delt
  • 2 spiseskjeer ferske estragonblader, delt

Fremgangsmåte

  1. 1Legg bygg i en stor kjele; tilsett vann til det dekker med 2 tommer. Krydre med salt. Kok opp og kok til det er mørt, 25–30 minutter. Sil av vannet; skyll under kaldt vann. Sett til side.
  2. 2I mellomtiden visp sitronsaft, majones, Dijon-sennep og 5 spiseskjeer olje i en middels bolle til det er emulgert. Krydre dressingen med salt og pepper; sett til side.
  3. 3Varm opp den gjenværende 1 spiseskjeen olje i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett blomkål; kok, vend av og til, til det er brunt i flekker, 10–12 minutter. Tilsett 2 spiseskjeer vann, dekk til, og kok til det er akkurat mørt, ca. 2 minutter til. Krydre med salt og pepper.
  4. 4Overfør blomkålen til en stor bolle; tilsett bønner, 1/4 kopp persille, 1 spiseskje estragon, den reserverte bygg og halvparten av den reserverte dressingen. Vend godt slik at det blir dekket, og krydre med salt og pepper.
  5. 5Fordel salaten i serveringsboller; hell resten av dressingen over. Pynt med sitronzest, 1/4 kopp persille og 1 spiseskje estragon.