Varm blomkål- og urtesalat med bygg
oppskrift på en varm blomkål- og urtedemningssalat, perfekt som forrett eller lett måltid. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 kopp perlebyg
- Kosher-salt
- 1 spiseskje finrevet sitronskall
- 3 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 1 spiseskje majones
- 1 teskje Dijon-sennep
- 6 spiseskjeer olivenolje, delt
- Nykvernet svart pepper
- 1 blomkål, delt i små buketter
- 1 boks på 15 unser med gigante-, corona- eller smørbønner, skylt
- 1/2 kopp flatbladpersille, delt
- 2 spiseskjeer ferske estragonblader, delt
Fremgangsmåte
- 1Legg bygg i en stor kjele; tilsett vann til det dekker med 2 tommer. Krydre med salt. Kok opp og kok til det er mørt, 25–30 minutter. Sil av vannet; skyll under kaldt vann. Sett til side.
- 2I mellomtiden visp sitronsaft, majones, Dijon-sennep og 5 spiseskjeer olje i en middels bolle til det er emulgert. Krydre dressingen med salt og pepper; sett til side.
- 3Varm opp den gjenværende 1 spiseskjeen olje i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett blomkål; kok, vend av og til, til det er brunt i flekker, 10–12 minutter. Tilsett 2 spiseskjeer vann, dekk til, og kok til det er akkurat mørt, ca. 2 minutter til. Krydre med salt og pepper.
- 4Overfør blomkålen til en stor bolle; tilsett bønner, 1/4 kopp persille, 1 spiseskje estragon, den reserverte bygg og halvparten av den reserverte dressingen. Vend godt slik at det blir dekket, og krydre med salt og pepper.
- 5Fordel salaten i serveringsboller; hell resten av dressingen over. Pynt med sitronzest, 1/4 kopp persille og 1 spiseskje estragon.