Fullkorns-sennepsruller

Fullkorns-sennepsruller

oppskrift på myke og smakfulle fullkorns sennepspannebrød. perfekt til frokost eller som tilbehør. enkelt å lage hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 1/4 kopper melk
  • 2. 3/4 stykke (6 spiseskjeer) usaltet smør, skåret i biter
  • 3. 1/4 kopp rent lønnesirup
  • 4. to 1/4-unse pakker med tørrgjær (5 teskjeer)
  • 5. 6 kopper hvetemel
  • 6. 1 spiseskje salt
  • 7. 1 stort helt egg
  • 8. 1 stort eggeplomme
  • 9. 1/2 kopp fullkorns- eller grovkornet Dijon-sennep
  • 10. 2 spiseskjeer usaltet smør, smeltet og avkjølt
  • 11. 1 spiseskje rent lønnesirup
  • 12. 1 stort egg, lett pisket
  • 13. 1 teskje sennepsfrø til dryss

Fremgangsmåte

  1. 1Her er den flytende, korrekte norske oversettelsen med beholdte linjeskift og punktsetting:
  2. 2---
  3. 31. I en kjele varm melk, smør og sirup forsiktig til det er lunt (omtrent 40°C), og smøret begynner å smelte. Ta kjelen av varmen. Rør inn gjæren og la stå til det blir skummende, ca. 5 minutter. I en bolle av en elektrisk mikser (eller en stor bolle hvis du elter for hånd) visp sammen mel og salt. I en liten bolle lett pisk sammen egg, eggeplomme og sennep. Med eltekroken, rør melkeblandingen og eggeblandingen inn i melet for å danne en klissete deig. Elt deigen med eltekrok i 5 minutter, eller til den er glatt og elastisk (deigen vil være myk). Alternativt kan deigen formes med en tresleiv og eltes på en melet overflate med melete hender til den er glatt og elastisk, ca. 10–15 minutter. Overfør deigen til en lett oljet stor bolle og vend den i oljen. La deigen heve, løst dekket, på et lunt sted i 1 time, eller til den har doblet seg i størrelse.
  4. 42. Varm melk, smør og sirup forsiktig til det er lunt (omtrent 40°C) og smøret begynner å smelte, og ta kjelen av varmen. Rør inn gjæren og la stå til det blir skummende, ca. 5 minutter.
  5. 53. I en bolle av en elektrisk mikser (eller en stor bolle hvis du elter for hånd) visp sammen mel og salt. I en liten bolle lett pisk sammen egg, eggeplomme og sennep.
  6. 64. Med eltekroken, rør melkeblandingen og eggeblandingen inn i melet for å danne en klissete deig. Elt deigen med eltekrok i 5 minutter, eller til den er glatt og elastisk (deigen vil være myk). Alternativt kan deigen formes med en tresleiv og eltes på en melet overflate med melete hender til den er glatt og elastisk, ca. 10–15 minutter.
  7. 75. Overfør deigen til en lett oljet stor bolle og vend den i oljen. La deigen heve, løst dekket, på et lunt sted i 1 time, eller til den har doblet seg i størrelse.
  8. 86. Lag glasur: I en liten bolle, bruk en gaffel til å røre sammen smør, sirup og egg.
  9. 97. I en liten bolle, bruk en gaffel til å røre sammen smør, sirup og egg.
  10. 108. Smør en 33 x 23 cm stor ildfast form eller bakeform. Slå ned deigen og del den i 20 like store deler. Form hver del til en glatt ball og legg dem i formen. Pensle bollene med omtrent halvparten av glasuren og la dem heve, løst dekket med plastfolie, på et lunt sted i ca. 1 time, eller til de har doblet seg i størrelse. Forvarm ovnen til 200°C. Pensle bollene med resten av glasuren og dryss over frø. Stek bollene midt i ovnen i 20 minutter, eller til de er gyldne. Avkjøl i formen på en rist i 20 minutter. Bollene kan lages 1 dag i forveien og oppbevares, dekket, på et kjølig, tørt sted. Alternativt kan de lages 2 uker i forveien og fryses i formen, godt innpakket. Tin bollene ved romtemperatur. Server bollene varme eller romtempererte.
  11. 11---
  12. 12Hvis du ønsker en mer konsis versjon eller ytterligere tilpasninger, si gjerne ifra!