
B-L-Teesandwicher
Lær hvordan du lager deilige b-l-te sandwiches – perfekte som forrett eller tilte på fest. En enkel oppskrift som imponerer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
- 1 1/2 pund tyktskåret, hickory-ryket, pepperbacon
- 24 (4 unser) soltørkede tomater
- 1 kopp hjemmelaget, oppskrift følger, eller ferdiglaget majones
- Grovt salt og nykvernet svart pepper
- 24 skiver ryebrød på 1/4 tommels tykkelse eller 48 skiver festrye
- 6 unser lammesalat (mache) eller andre små salatblader, nok til å lage omtrent 2 løst pakket kopper
- 1 kopp lett olivenolje
- 1 kopp vegetabilsk eller safflorolje
- 2 store egg*
- 1/4 teskje tørr sennep
- 3/4 teskje grovt salt, pluss mer etter smak
- 2 spiseskjeer ferskpresset sitronjuice
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190°C med risten i midten. Legg baconskivene i ett lag uten å overlappe på to bakeplater og stek, én plate av gangen, i ovnen i 10 minutter. La baconet renne av på papirhåndklær og avkjøle. Smuldre baconet i små biter, ca. 1/2 tomme store. Sett til side.
- 2I mellomtiden varmer du opp 3 kopper vann i en liten kjele til nesten kokende. Legg de soltørkede tomatene i en middels stor bolle og dekk med det veldig varme vannet. La tomatene trekke til de er myke, ca. 20 minutter. Sil av vannet, tørk dem forsiktig, og finhakk dem. Bland tomatene med majonesen. Krydre rikelig med salt og pepper.
- 3Smør hver brødskive med majonesblandingen. Rikelig med bacon på halvparten av brødskivene, krydre med pepper, og topp med salat og resten av brødskivene. Fjern skorpene. Skjær hver skive i to og server.
- 4Bland oljene i et stort målebeger av glass. I en bolle til en food processor, tilsett egg, sennep og 3/4 teskje salt. Kjør maskinen til blandingen er skummende og lys, ca. 1 1/2 minutt. Mens maskinen går, tilsett oljen dråpevis til blandingen begynner å tykne (ca. 1/2 kopp olje totalt). Ikke stopp maskinen på dette tidspunktet, ellers kan ikke majonesen bli riktig.
- 5Tilsett resten av oljen i en jevn, langsom strøm. Når all oljen er innarbeidet, tilsett sakte sitronsaften. Smak til og juster krydderet i majonesen. Fersk majones kan oppbevares i kjøleskap i en lufttett beholder i opptil 5 dager.
- 6*RÅEGG-ADVARSEL
- 7Food Network Kitchens anbefaler forsiktighet ved inntak av rå og lett kokte egg på grunn av den lille risikoen for Salmonella eller annen matbåren sykdom. For å redusere denne risikoen, anbefaler vi at du kun bruker ferske, riktig oppbevarte, rene egg av klasse A eller AA med intakte skaller, og unngår kontakt mellom eggeplommer eller eggehvite og skallet.
- 8Porsjon: 2 1/2 kopper
- 9Bruk lett olivenolje til å lage majonesen til delikate retter som te-smørbrød. Bruk en rikere, ekstra virgin olivenolje for en mer kraftig smak.




