
Kale Minestrone med Pistou
Lær hvordan du lager en smakfull kale minestrone med pistou. En enkel og sunn oppskrift som passer til hele familien. Perfekt for helårsmiddager!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 kvister oregano
- 3 kvister rosmarin
- 2 laurbærblader
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 113 gram pancetta (italiensk bacon), hakket (valgfritt)
- 1 løk, hakket
- 1 purre, bare den hvite og lysegrønne delen, tynne skiver
- 2 gulrøtter, skrellet og hakket
- 2 selleristenger, hakket
- 4 hvitløksfedd, tynne skiver
- 1/2 teskje knuste rød pepperflak
- Kosher-salt
- 2 spiseskjeer tomatpuré
- 1 boks på 28 unser (ca. 800 g) hele, hermetiske tomater, drenert
- 1 Parmesan-skive (ca. 50 g; valgfritt)
- 3 kopper kokte cannellini-bønner, kokevannet lagret hvis ønskelig, eller to bokser på 15 unser, skylt
- Nykvernet svart pepper
- 340 gram baby Yukon Gold-poteter, vasket og delt i 1/2" biter
- 1/2 bunt toskansk grønnkål, stilker og ribber fjernet, blader revet i 2,5 cm biter
- 2 hvitløksfedd
- 1 kopp ferske basilikumblader
- 1/2 kopp olivenolje
- 1/2 unser finrevet Parmesan
- 1 teskje finrevet sitronskall
- Kosher-salt
Fremgangsmåte
- 1Minestrone: Knyt oregano, rosmarin, og laurbærblad sammen med kjøkkenhyssing. Varm opp olje i en stor, tykk gryte over middels varme. Tilsett pancetta, hvis du bruker det, og kok, rør ofte, til den er brunet rundt kantene, ca. 5 minutter. Tilsett løk, purre, gulrøtter, selleri, hvitløk og rød pepperflak; krydre med salt. Kok, rør ofte, til løken er gjennomsiktig og gulrøttene er møre, 10–12 minutter. Tilsett tomatpuré og kok, rør for å dekke, til det er litt mørkere, ca. 3 minutter. Tilsett tomater, knus dem med hendene underveis, deretter urtekvist, Parmesanrind, hvis du bruker det, og 6 kopper vann eller den reserverte kokevæsken fra bønnene, eller en kombinasjon. Krydre med salt og pepper, og kok opp. Tilsett poteter, skru ned varmen, og la småkoke til potetene er møre og smakene har blandet seg, 20–25 minutter. Tilsett grønnkål og bønner; kok til grønnkålen er mør, ca. 5 minutter. Kast Parmesanrind og urtekvist. Forberedelse: Suppen kan lages 2 dager i forveien (eller 2 måneder hvis den fryses). La den avkjøle, overfør til lufttette beholdere og avkjøl.
- 2Knyt oregano, rosmarin og laurbærblad sammen med kjøkkenhyssing.
- 3Varm opp olje i en stor, tykk gryte over middels varme. Tilsett pancetta, hvis du bruker det, og kok, rør ofte, til den er brunet rundt kantene, ca. 5 minutter. Tilsett løk, purre, gulrøtter, selleri, hvitløk og rød pepperflak; krydre med salt. Kok, rør ofte, til løken er gjennomsiktig og gulrøttene er møre, 10–12 minutter. Tilsett tomatpuré og kok, rør for å dekke, til det er litt mørkere, ca. 3 minutter.
- 4Tilsett tomater, knus dem med hendene underveis, deretter urtekvist, Parmesanrind, hvis du bruker det, og 6 kopper vann eller den reserverte kokevæsken fra bønnene, eller en kombinasjon. Krydre med salt og pepper, og kok opp. Tilsett poteter, skru ned varmen, og la småkoke til potetene er møre og smakene har blandet seg, 20–25 minutter. Tilsett grønnkål og bønner; kok til grønnkålen er mør, ca. 5 minutter. Kast Parmesanrind og urtekvist.
- 5Forberedelse: Suppen kan lages 2 dager i forveien (eller 2 måneder hvis den fryses). La den avkjøle, overfør til lufttette beholdere og avkjøl.
- 6Pistou og montering: Kjør hvitløk og basilikum i en food processor til det er finhakket. Overfør til en liten bolle og rør inn olje, Parmesan og sitronzest; krydre med salt. Server suppen toppet med pistou.
- 7Kjør hvitløk og basilikum i en food processor til det er finhakket. Overfør til en liten bolle og rør inn olje, Parmesan og sitronzest; krydre med salt. Server suppen toppet med pistou.