Ruccolasalat med tomat og mais
Lett og frisk oppskrift på ruccola, tomat og mais salat. Perfekt for sommermåltider eller som forrett. Enkel å lage og fullt av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 kopp olivenolje pluss 1 teskje
- 1/4 kopp balsamicoeddik
- 3 spiseskjeer hakket fersk basilikum
- 2 plommetomater, delt i to, frø fjernet, i terninger
- 2 store hvitløksfedd, finhakket
- 3/4 teskje hakket fersk rosmarin eller 1/2 teskje tørket
- 1 maiskolbe, fjernet fra bladene
- 8 kopper ruccola (ca. 115 gram)
- 4 plommetomater, delt i fire
- 1/4 kopp pekannøtter, ristet
- Skivet parmesanost
Fremgangsmåte
- 1Visp sammen 1/2 kopp olje, eddik, basilikum, hakkede tomater, hvitløk og rosmarin i en liten bolle til det er godt blandet. Krydre med salt og pepper etter smak. Forvarm grillen. Pensle maisen med 1 teskje olje. Strø over salt og pepper. Grill maisen til den er sprøtt mør og har gyldne flekker, og snu den hyppig, ca. 7 minutter. La den avkjøle. Skjær maiskornene av kolben. Legg kornene i en stor bolle. Tilsett ruccola, kvartede tomater og pekannøtter i bollen med maisen. Vend salaten med nok dressing til å dekke jevnt. Krydre med salt og pepper. Pynt salaten med shavet parmesanost og server.
- 2Visp sammen 1/2 kopp olje, eddik, basilikum, hakkede tomater, hvitløk og rosmarin i en liten bolle til det er godt blandet. Krydre med salt og pepper etter smak.
- 3Forvarm grillen. Pensle maisen med 1 teskje olje. Strø over salt og pepper. Grill maisen til den er sprøtt mør og har gyldne flekker, og snu den hyppig, ca. 7 minutter. La den avkjøle. Skjær maiskornene av kolben. Legg kornene i en stor bolle.
- 4Tilsett ruccola, kvartede tomater og pekannøtter i bollen med maisen. Vend salaten med nok dressing til å dekke jevnt. Krydre med salt og pepper. Pynt salaten med shavet parmesanost og server.