Rødfarget grapefrukt, drue, bringebær og olivensalat med myntet yoghurt

Rødfarget grapefrukt, drue, bringebær og olivensalat med myntet yoghurt

En frisk og smakfull salat med pink grapefruit, druer, bringebær og olivenolje, servert med mintet yoghurt. Perfekt for en sommerlig forrett eller lett måltid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 rosa grapefrukter
  • 1 ½ spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 280 gram uten kjerner druer, fjernet stilker
  • 1 teskje honning
  • 2 håndfuller bringebær
  • 12 mynteblader, finhakket
  • 1 kopp tykk naturell yoghurt (prøv en sau- eller geitemelkyogurt for ekstra smak)

Fremgangsmåte

  1. 1Skrell og del opp grapefruit over en bolle, og sett til side eventuelle juicer som drypper fra dem. Varm opp en stekepanne og tilsett 2 teskjeer av oljen, deretter legg i druer og kok over høy varme for å få dem til å bli lett brente, ryst pannen ofte for å koke dem jevnt. Tilsett grapefruitjuice og kok til det nesten har fordampet, deretter tilsett honning og kok opp; hell over i en bolle og la det avkjøle. Når druene er avkjølt, tilsett grapefruit-segmenter, bringebær og resten av oljen, og vend forsiktig. Bland mynten inn i yoghurten. For å servere, legg fruktsalaten i 4 små skåler og topp med den mynte-yoghurten.