Mozzarella- og prosciuttosandwich med tapenade

Mozzarella- og prosciuttosandwich med tapenade

Lær hvordan du lager smakfulle mozzarella og prosciutto sandwiches med tapenade. En enkel og elegant rett perfekt for sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 teskjeer finhakket ansjovisfilet
  • 2. 1 teskje kapers (helst saltinnlagte), skylt og hakket
  • 3. 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 4. 1 teskje finrevet sitronskall
  • 5. 1/2 teskje finrevet appelsinskall
  • 6. 1 1/4 kopper Niçoise-oliven, uten stein, delt
  • 7. 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje, pluss litt til å pensle og dryppe over
  • 8. 1 spiseskje (pakket) finhakket frisk basilikum, pluss 24 hele blader til pynt
  • 9. 24 basilikumblader
  • 10. 2 teskjeer fersk sitronsaft
  • 11. 6 stk. 15 cm lange ficelle- eller smale baguettebiter, delt horisontalt i to
  • 12. 6 tynne skiver prosciutto
  • 13. 2 baller fersk mozzarella på 225 gram hver, drenert og skåret i 0,8 cm tykke skiver

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland de fem første ingrediensene i en morter; mos med pestle til en jevn pasta. Tilsett 1 kopp oliven og mos til en grov pasta. Hakk de resterende 1/4 koppen oliven og rør inn i blandingen. Bland inn 1/4 kopp olivenolje, hakket basilikum og sitronsaft. Krydre tapenaden med pepper. (Kan lages to uker i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.) Pensle de skårne sidene av foccaciaen med ekstra olivenolje. Legg en skive prosciutto på bunnen av hver foccacia, og topp med mozzarella i jevne skiver. Skje tapenade over hver. Strø med pepper; drypp lett med olivenolje. Pynt med basilikumblader. Legg på toppene av foccaciaen.
  2. 22. Bland de fem første ingrediensene i en morter; mos med pestle til en jevn pasta. Tilsett 1 kopp oliven og mos til en grov pasta. Hakk de resterende 1/4 koppen oliven og rør inn i blandingen. Bland inn 1/4 kopp olivenolje, hakket basilikum og sitronsaft. Krydre tapenaden med pepper. (Kan lages to uker i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.)
  3. 33. Pensle de skårne sidene av foccaciaen med ekstra olivenolje. Legg en skive prosciutto på bunnen av hver foccacia, og topp med mozzarella i jevne skiver. Skje tapenade over hver. Strø med pepper; drypp lett med olivenolje. Pynt med basilikumblader. Legg på toppene av foccaciaen.