Glutenfri pizzadeig

Glutenfri pizzadeig

Lær hvordan du lager en deilig glutenfri pizzadeig hjemme. Perfekt for glutenallergikere og alle som vil prøve noe nytt. Rask og enkel oppskrift!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 store allsidige poteter (ca. 400 gram)
  • 2. 1/3 kopp lunkent vann (ca. 43°C)
  • 3. 2 teskjeer agavesirup eller honning
  • 4. Én 1/4-unse pakke tørrgjær
  • 5. 1 kopp hvit ris mel
  • 6. 1/2 kopp tapiokastivelse
  • 7. Kosher-salt
  • 8. 1 stor eggehvite
  • 9. 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: En presse for potetmos
  2. 22. Dekk potetene med vann i en middels stor kjele. Kok opp og kok til de er møre når du stikker med en gaffel, omtrent 25 minutter; fjern deretter. Når potetene er avkjølt nok til å håndteres, fjern skallet og kjør potetene gjennom en potetpresse over en stor bolle (det skal bli omtrent 2 kopper). Sett til side.
  3. 33. Rør sammen det varme vannet, agave og gjær i et målebeger eller en liten bolle. La det stå til det dannes et lite skumlag på toppen, 3 til 5 minutter. (Hvis dette ikke skjer, kast det og prøv igjen med ny gjær.)
  4. 44. Tilsett potetene, risermel, tapiokastivelse og 3/4 teskje salt i bollen til en kjøkkenmaskin utstyrt med eltekrok. Bland på middels hastighet til blandingen er godt kombinert og danner en fin, smullete deig. Fortsett å blande på middels hastighet, tilsett eggehviten og oljen, og drypp langsomt inn gjærblandingen mens du blander til deigen samler seg (den vil være litt klebrig). Dekk bollen tett med plastfolie og sett den på et varmt sted til deigen har hevet til omtrent det dobbelte, ca. 1 1/2 time.
  5. 55. Form deigen til to eller fire baller, avhengig av om du vil lage små eller mellomstore pizzaer, og kok dem etter ønske, eller pakk dem godt inn og frys dem ned i opptil 1 måned. Tin den frosne deigen i romtemperatur, form den deretter og kok.