
Rødkålssalat med balsamico-løk
en enkel oppskrift på rødkål med balsamicodryssede løk, perfekt som forrett eller tilbehør på varme dager
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 små rødløk
- 2. 1/4 kopp pluss 2 spiseskjeer god balsamicoeddik
- 3. 1 kopp god olivenolje
- 4. 1 1/2 teskjeer kosher salt
- 5. 1 teskje nykvernet svart pepper
- 6. 6 spiseskjeer finhakket sjalottløk (2 store)
- 7. 2 teskjeer Dijon-sennep
- 8. 1/4 kopp god rødvinseddik
- 9. 2 hoder rød salat, vasket, tørket og revet i biter.
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 22. Kutt løken i to og skjær den i skiver på ca. 0,5 cm tykkelse, legg dem på et bakepapirkledd stekebrett og vend dem med:
- 33. 1/4 kopp balsamicoeddik, 1/4 kopp olivenolje, 1 teskje salt og 1/2 teskje pepper.
- 44. Stek i 12 til 15 minutter, til løken er myk.
- 55. Ta ut av ovnen og vend inn ytterligere 2 spiseskjeer balsamicoeddik, og avkjøl til romtemperatur.
- 66. Visp sammen sjalottløk, sennep, rødvinseddik, 1/2 teskje salt og 1/2 teskje pepper i en liten bolle. Mens du visper, tilsett 3/4 kopp olivenolje til dressingen er jevnt emulgert.
- 77. For å servere, vend en passende mengde salat for 6 personer med dressingen, etter smak. Legg salaten på 6 tallerkener og fordel løken oppå. Strø over salt og pepper, og server.