Rødkålssalat med balsamico-løk

Rødkålssalat med balsamico-løk

en enkel oppskrift på rødkål med balsamicodryssede løk, perfekt som forrett eller tilbehør på varme dager

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 små rødløk
  • 2. 1/4 kopp pluss 2 spiseskjeer god balsamicoeddik
  • 3. 1 kopp god olivenolje
  • 4. 1 1/2 teskjeer kosher salt
  • 5. 1 teskje nykvernet svart pepper
  • 6. 6 spiseskjeer finhakket sjalottløk (2 store)
  • 7. 2 teskjeer Dijon-sennep
  • 8. 1/4 kopp god rødvinseddik
  • 9. 2 hoder rød salat, vasket, tørket og revet i biter.

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  2. 22. Kutt løken i to og skjær den i skiver på ca. 0,5 cm tykkelse, legg dem på et bakepapirkledd stekebrett og vend dem med:
  3. 33. 1/4 kopp balsamicoeddik, 1/4 kopp olivenolje, 1 teskje salt og 1/2 teskje pepper.
  4. 44. Stek i 12 til 15 minutter, til løken er myk.
  5. 55. Ta ut av ovnen og vend inn ytterligere 2 spiseskjeer balsamicoeddik, og avkjøl til romtemperatur.
  6. 66. Visp sammen sjalottløk, sennep, rødvinseddik, 1/2 teskje salt og 1/2 teskje pepper i en liten bolle. Mens du visper, tilsett 3/4 kopp olivenolje til dressingen er jevnt emulgert.
  7. 77. For å servere, vend en passende mengde salat for 6 personer med dressingen, etter smak. Legg salaten på 6 tallerkener og fordel løken oppå. Strø over salt og pepper, og server.