
Shortbread Hammer Placecards
Lær hvordan du lager unike shortbread hammer placecards for en elegant bordsetting. En enkel oppskrift for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 3/4 pund usaltet smør, romtemperert
- 2. 1 kopp sukker, pluss ekstra til å strø over
- 3. 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- 4. 3 1/2 kopper hvetemel, pluss mer til utstikking
- 5. 1/4 teskje salt
- 6. 1 pund melis
- 7. 1/4 kopp mais sirup
- 8. 1/4 kopp ferskpresset sitronjuice
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 22. I en bolle av en elektrisk mikser utstyrt med en flatpisker, bland sammen smør og 1 kopp sukker på lav hastighet til de akkurat er blandet. Tilsett vaniljen. I en middels stor bolle sikt sammen mel og salt, og tilsett det i smør- og sukkerblandingen. Bland på lav hastighet til deigen begynner å samle seg. Hell ut på en melet overflate og form til en flat skive. Pakk inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i 30 minutter.
- 33. Kjevle ut deigen til ca. 1/2 tomme tykkelse og bruk en 4 1/2 tommer hammerformet utstikker til å kutte ut kjeks. Plasser hammerkjeksene på et bakepapirkledd stekebrett uten smøring, og dryss over sukker. Stek i 20 til 25 minutter, til kantene begynner å bli brune. La dem avkjøle til romtemperatur.
- 44. Til glasuren, bland melis og mais sirup i en bolle med en wirevisp til det blir en tykk pasta. Tilsett gradvis nok sitronsaft til at blandingen får en god konsistens for piping.
- 55. Med en tynn dekorasjetipp, tegn individuelle navn på hammerkjeksene. La glasuren sette seg før servering.