Kalde sesamnudler

Kalde sesamnudler

Lær hvordan du lager deilige kalde sesamnudler med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommermåltider og varme dager. Rask og smakfull rett!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 pund tørkede soba-nudler (bokhvete)
  • 2. 9 spiseskjeer mørk sesamolje
  • 3. 2,5 cm fersk ingefær, skrelt og knust med siden av en kniv
  • 4. 2 hvitløksfedd, knust med siden av en kniv
  • 5. 1 rød thai fuglered chili, finhakket, med frø
  • 6. 2 spiseskjeer brunt sukker
  • 7. 1/2 kopp kremet peanøttsmør
  • 8. 1/4 kopp riseddik
  • 9. 1/4 kopp soyasaus med lavt natriuminnhold
  • 10. 6 spiseskjeer vann, romtemperatur
  • 11. 1 spiseskje chilisaus
  • 12. 1 spiseskje sesamfrø, til pynt
  • 13. 2 grønne løk, tynne skiver på skrå
  • 14. 1 lime, delt i båter, til servering

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp en stor kjele med saltet vann på høy varme. Tilsett nudlene og rør om for å forhindre at de klistrer seg sammen. Kok til de er akkurat møre og fortsatt faste, 3 til 4 minutter. Sil av vannet umiddelbart og skyll under kaldt rennende vann for å avkjøle. La nudlene renne godt av, overfør dem til en stor serveringsskål, og vend umiddelbart inn 3 spiseskjeer sesamolje slik at de ikke klistrer seg sammen.
  2. 22. I mellomtiden lager du sausen. Varm opp 1/4 kopp sesamolje i en kjele på middels lav varme. Tilsett ingefær, hvitløk og chili. Kok under omrøring i ett minutt, til grønnsakene er myke og aromatiske. Ha det hele i en blender sammen med brunt sukker, peanøttsmør, eddik, soyasaus, varmt vann, chilisaus og de resterende 2 spiseskjeene sesamolje. Kjør til en jevn puré og sett i kjøleskapet til den er kald.
  3. 33. Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne på middels lav varme til de er gyldne. (Rist konstant for å forhindre at frøene brenner seg). Ha nudlene i en serveringsskål og vend dem med sesamsausen. Strø over sesamfrø og finhakket grønn løk, og server med limebåter.