
Kalde sesamnudler
Lær hvordan du lager deilige kalde sesamnudler med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommermåltider og varme dager. Rask og smakfull rett!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/2 pund tørkede soba-nudler (bokhvete)
- 2. 9 spiseskjeer mørk sesamolje
- 3. 2,5 cm fersk ingefær, skrelt og knust med siden av en kniv
- 4. 2 hvitløksfedd, knust med siden av en kniv
- 5. 1 rød thai fuglered chili, finhakket, med frø
- 6. 2 spiseskjeer brunt sukker
- 7. 1/2 kopp kremet peanøttsmør
- 8. 1/4 kopp riseddik
- 9. 1/4 kopp soyasaus med lavt natriuminnhold
- 10. 6 spiseskjeer vann, romtemperatur
- 11. 1 spiseskje chilisaus
- 12. 1 spiseskje sesamfrø, til pynt
- 13. 2 grønne løk, tynne skiver på skrå
- 14. 1 lime, delt i båter, til servering
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp en stor kjele med saltet vann på høy varme. Tilsett nudlene og rør om for å forhindre at de klistrer seg sammen. Kok til de er akkurat møre og fortsatt faste, 3 til 4 minutter. Sil av vannet umiddelbart og skyll under kaldt rennende vann for å avkjøle. La nudlene renne godt av, overfør dem til en stor serveringsskål, og vend umiddelbart inn 3 spiseskjeer sesamolje slik at de ikke klistrer seg sammen.
- 22. I mellomtiden lager du sausen. Varm opp 1/4 kopp sesamolje i en kjele på middels lav varme. Tilsett ingefær, hvitløk og chili. Kok under omrøring i ett minutt, til grønnsakene er myke og aromatiske. Ha det hele i en blender sammen med brunt sukker, peanøttsmør, eddik, soyasaus, varmt vann, chilisaus og de resterende 2 spiseskjeene sesamolje. Kjør til en jevn puré og sett i kjøleskapet til den er kald.
- 33. Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne på middels lav varme til de er gyldne. (Rist konstant for å forhindre at frøene brenner seg). Ha nudlene i en serveringsskål og vend dem med sesamsausen. Strø over sesamfrø og finhakket grønn løk, og server med limebåter.