Krydret Arrabiata Penne

Krydret Arrabiata Penne

Lær hvordan du lager en smakfull og krydret arrabiata penne. Perfekt for en rask og smakfull middag med en spicy vri.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Kosher salt og nykvernet svart pepper
  • 450 gram penne rigate (penne pasta med riller)
  • 1/4 kopp olivenolje
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • En 750 grams boks hakkede tomater, for eksempel Pomi
  • 1/2 teskje rød chili-flak
  • 1/2 teskje italiensk krydderblanding
  • 6 blader fersk basilikum, hakket, pluss mer til pynt
  • En blokk Parmigiano-Reggiano, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Kok opp en stor kjele med vann. Tilsett kosher-salt i det kokende vannet, og legg deretter pastaen i. Kok etter anvisning på pakken, ca. 9 minutter.
  3. 3I en stor stekepanne over middels høy varme, tilsett olivenolje og varm opp til oljen begynner å glitre. Tilsett hvitløk og kok, mens du rører, til det dufter, ca. 1–2 minutter.
  4. 4Tilsett hakkede tomater, rød chili-flak, italiensk krydder, salt og pepper etter smak. Kok opp og la det småkoke i 5 minutter. Ta av varmen og tilsett hakket basilikum.
  5. 5Sil av pastaen og bland den inn i sausen. Pynt med revet Parmigiano-Reggiano og mer basilikum, og server varm.