
Krydret Arrabiata Penne
Lær hvordan du lager en smakfull og krydret arrabiata penne. Perfekt for en rask og smakfull middag med en spicy vri.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Kosher salt og nykvernet svart pepper
- 450 gram penne rigate (penne pasta med riller)
- 1/4 kopp olivenolje
- 3 fedd hvitløk, hakket
- En 750 grams boks hakkede tomater, for eksempel Pomi
- 1/2 teskje rød chili-flak
- 1/2 teskje italiensk krydderblanding
- 6 blader fersk basilikum, hakket, pluss mer til pynt
- En blokk Parmigiano-Reggiano, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Kok opp en stor kjele med vann. Tilsett kosher-salt i det kokende vannet, og legg deretter pastaen i. Kok etter anvisning på pakken, ca. 9 minutter.
- 3I en stor stekepanne over middels høy varme, tilsett olivenolje og varm opp til oljen begynner å glitre. Tilsett hvitløk og kok, mens du rører, til det dufter, ca. 1–2 minutter.
- 4Tilsett hakkede tomater, rød chili-flak, italiensk krydder, salt og pepper etter smak. Kok opp og la det småkoke i 5 minutter. Ta av varmen og tilsett hakket basilikum.
- 5Sil av pastaen og bland den inn i sausen. Pynt med revet Parmigiano-Reggiano og mer basilikum, og server varm.