Spansk tortilla

Spansk tortilla

oppskrift på tortilla espanola, en klassisk spansk rett med poteter og egg. enkel å lage og perfekt for helgen eller hverdagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp finhakket fersk persille
  • 1 kopp olivenolje
  • 4 store poteter, skrellet og tynne skiver
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1 stor løk, tynne skiver
  • 4 store egg

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor, tykk panne varmer du opp oljen over moderat varme. Tilsett potetskivene, én om gangen for å unngå at de setter seg fast, i ett lag. Veksle lag med poteter og løkskiver, og krydre med salt og pepper. Kok grønnsakene, løft og vend på potetene av og til, til de er møre, men ikke brune. I en stor bolle pisker du eggene med en gaffel. Overfør de møre potetene og løken til en sil for å renne av. Sett til side 3 spiseskjeer av olivenoljen. Tilsett de avrente potetene og løken i eggene, og trykk ned på potetene slik at de er helt dekket av eggene, og la det stå i 15 minutter.
  2. 2Varm opp 2 spiseskjeer av den reserverte oljen i en stor, tykk panne over høy varme. Tilsett potet- og eggeblandingen, og fordel den raskt utover i pannen med en slikkepott. Strø over halvparten av urtene. Senk varmen til moderat høy og rist pannen av og til for å forhindre at det setter seg fast. Når potetene begynner å bli brune under, legg en stor tallerken opp-ned over pannen. Snu omeletten over på tallerkenen. Fjern eventuelle stykker som har satt seg fast i pannen, og legg dem på tortillaen. Tilsett den resterende spiseskjeen av den reserverte oljen i pannen, og skyv tortillaen tilbake i pannen. Senk varmen til middels og fortsett å koke tortillaen, og snu den 2 til 3 ganger, til den er fast, men fortsatt fuktig. Overfør tortillaen til et serveringsfat og strø over resten av urtene. Tortillaen kan serveres varm, lun, romtemperert, avkjølt eller kald, og kan skjæres i båter.