
Mimosa 75
Lær hvordan du lager en klassisk mimosa 75 med denne enkle oppskriften. Perfekt for brunch eller festlige anledninger. Enkel å følge steg for steg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 5 minutter
Porsjoner: 4
drikke
Ingredienser
- 1. 3 unser gin (helst Plymouth)
- Revet skall og saft av 2 sitroner, pluss 1 bått for glassene
- Revet skall og saft av 2 mandariner
- 1 ½ spiseskje honning
- 1 ½ spiseskje sukker
- 1 flaske på 750 ml tørr champagne eller annet musserende vin, avkjølt
Fremgangsmåte
- 1Bland gin, sitronsaft, klementinjuice og honning i en cocktailshaker eller en annen beholder med lokk; dekk til og rist godt.
- 2Ha sukkeret på en liten tallerken og strø over sitron- og klementinrasp. Gni kantene på seks champagneglass med sitronbiten, og rull deretter forsiktig glassene i det krydrede sukkeret.
- 3Fordel gin- og sitrusblandingen i de seks glassene og topp med champagne.
- 4Fotograf: Kang Kim