
Blinis
Lær hvordan du lager perfekte blinis, en klassisk russisk småpannekake som passer til forretter, snacks eller frokost. Enkel oppskrift med tips og triks.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 10
forrett
Ingredienser
- 1/2 unser fersk gjær
- 1 kopp melk, varmet
- 2 store egg, skilt
- 1 kopp rømme
- 4 unser hvetemel
- 1 teskje salt
- Olje til steking
Fremgangsmåte
- 1Rør ut gjæren med litt melk, og tilsett deretter resten av melken, eggeplommene og rømme.
- 2Sikt melet og saltet i en bolle, og tilsett gjærblandingen. Rør sammen til en tykk røre. La den heve i minst 1 time på et lunt sted. Røren skal nå være boblende. Rør godt. Rett før steking, visp eggehvitene stive og vend dem forsiktig inn i røren.
- 3Varm litt olje i en panne, og fjern overflødig olje med et papir. Hell deretter i en spiseskje med røre. Vend pannekaken når det dannes bobler på oversiden. Stek mange. Én bliny er aldri nok.