
Hjemmelagde donuts med meksikansk sjokoladesaus
oppskrift på deilige hjemmelagde donuts servert med rik meksikansk sjokoladesaus. perfekt som dessert eller til kaffen. enkel å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1 kopp helmelk
- 1/2 appelsin, revet skall
- 1/3 kopp sukker
- 1/2 kopp meksikansk kakao
- 1/2 kopp lys mais sirup
- 2 spiseskjeer bittersøt sjokoladechips
- 1/2 kopp sukker
- 1 teskje kinesisk kassiancannelle
- Donuts:
- 1/2 kopp vann
- 1 spiseskje meksikansk vaniljeekstrakt
- 4 spiseskjeer smør
- 1 spiseskje sukker
- 1/2 teskje kosher-salt
- 1 kopp hvetemel
- Vegetabilsk olje, til steking
- 4 egg
- Brun papirpose
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Spesialutstyr: Brun papirpose
- 3I en middels stor kjele, over svak varme, kok opp melken, appelsinskallet og sukkeret. Visp inn kakaopulver, lys mais sirup og sjokoladeknapper. Rør til blandingen er jevn. Ta av varmen og sett til side.
- 4Kanel-sukker:
- 5I en liten bolle, bland sammen sukkeret og kanelen. Sett til side.
- 6Ha vann, vanilje, smør, sukker, salt og appelsinskall i en middels stor kjele og la det småkoke over middels høy varme. Ta blandingen av varmen og tilsett melet. Rør med en tresleiv til deigen er godt blandet og begynner å trekke seg fra sidene av kjelen, ca. 8 minutter.
- 7Fyll en stor gryte (dutch oven) med vegetabilsk olje til halvfull, og varm opp til 180°C (360°F). Ha deigen i en stor bolle. Bruk en håndmikser og tilsett eggene én etter én. Deigen vil brytes opp når du tilsetter hvert egg, men vil bli jevn igjen når egget er innarbeidet. Sørg for at hvert egg er godt blandet inn før du tilsetter neste.
- 8Smør en 30 ml (1 oz) iskrem-skje med olje og bruk den til å forme deigen til små baller, og legg dem forsiktig i den varme oljen. Stek deigen i porsjoner til de er dyp gyldenbrune på alle sider, ca. 8 minutter per batch. Test en av de stekte bollene for å forsikre deg om at midten er gjennomstekt, og ta dem opp av oljen.
- 9Legg noen av bollene i en brun papirpose og dryss over 2 ss av kanel-sukker-blandingen. Lukk posen og rist godt. Gjenta med resten. Server gjerne med sjokoladesaus til dipping.