Spaghetti med blåskjell

Spaghetti med blåskjell

oppskrift på spaghetti med kamskjell, en smakfull og enkel rett som passer til sommermåltidet. perfekt for sjømatelskere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund tørket spaghetti
  • 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 2 sjalottløk, tynne skiver
  • 5 til 7 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 1/2 pund Manila-muslinger, renset
  • 1/2 kopp fersk persille, hakket
  • 1/2 kopp tørr hvitvin
  • 2 ss usaltet smør, i små terninger
  • Havsalt og nykvernet svart pepper
  • 1 sitron, revet skall, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp 6 liter saltet vann i en stor kjele. Tilsett pasta, og rør konstant i begynnelsen for å forhindre at den klistrer seg sammen. Kok til den er al dente, ca. 8 minutter.
  2. 2I mellomtiden varmer du opp olivenolje i en stor sautépanne. Når oljen nesten begynner å ryke, tilsetter du sjalottløk og hvitløk og lar det surre til det er mykt og gjennomsiktig, ca. 3 til 4 minutter, vær forsiktig så du ikke brenner hvitløken. Tilsett muslingene og hvitvinen. Dekk til og la det småkoke i 6 til 8 minutter, eller til de fleste muslingene har åpnet seg.
  3. 3Rør inn 2 ss hakket persille. Visp inn smør for å tykne sausen litt.
  4. 4Sil pastaen i en sil. Ikke skyll pastaen med vann – dette vil fjerne pastaens naturlige stivelse. Legg pastaen i sautepannen med muslingene og bland godt. Smak til med krydder.
  5. 5Hell pastaen over i en stor serveringsskål. Riv sitronskall over retten, vær forsiktig så du ikke riv den hvite delen av sitronen, som er bitter. Pynt med resten av persillen. Server umiddelbart.