
Spaghetti med blåskjell
oppskrift på spaghetti med kamskjell, en smakfull og enkel rett som passer til sommermåltidet. perfekt for sjømatelskere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund tørket spaghetti
- 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 2 sjalottløk, tynne skiver
- 5 til 7 fedd hvitløk, finhakket
- 2 1/2 pund Manila-muslinger, renset
- 1/2 kopp fersk persille, hakket
- 1/2 kopp tørr hvitvin
- 2 ss usaltet smør, i små terninger
- Havsalt og nykvernet svart pepper
- 1 sitron, revet skall, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Kok opp 6 liter saltet vann i en stor kjele. Tilsett pasta, og rør konstant i begynnelsen for å forhindre at den klistrer seg sammen. Kok til den er al dente, ca. 8 minutter.
- 2I mellomtiden varmer du opp olivenolje i en stor sautépanne. Når oljen nesten begynner å ryke, tilsetter du sjalottløk og hvitløk og lar det surre til det er mykt og gjennomsiktig, ca. 3 til 4 minutter, vær forsiktig så du ikke brenner hvitløken. Tilsett muslingene og hvitvinen. Dekk til og la det småkoke i 6 til 8 minutter, eller til de fleste muslingene har åpnet seg.
- 3Rør inn 2 ss hakket persille. Visp inn smør for å tykne sausen litt.
- 4Sil pastaen i en sil. Ikke skyll pastaen med vann – dette vil fjerne pastaens naturlige stivelse. Legg pastaen i sautepannen med muslingene og bland godt. Smak til med krydder.
- 5Hell pastaen over i en stor serveringsskål. Riv sitronskall over retten, vær forsiktig så du ikke riv den hvite delen av sitronen, som er bitter. Pynt med resten av persillen. Server umiddelbart.