
Mikes krydrede sørvestlige kyllingsuppe
oppskrift på en krydret southwest kyllingsuppe med smaker fra sørvest usa. perfekt for kalde dager og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 ss olivenolje
- 2 gule løk, hakket
- 5 fedd hvitløk, hakket
- 40 g koriander, hele stilker og blader
- 1 1/2 kopper silte plommetomater (Roma)
- En klype malt spisskummen
- 2 ss limesaft
- 8 kopper kyllingkraft
- 1 tørket ancho-chili
- Havsalt og pepper
- 8 mais tortillas
- 1/2 kopp vegetabilsk olje
- 2 kyllingbryst uten skinn og ben
- 1/2 kopp Southwest-krydderblanding
- 1/2 kopp revet Monterey Jack-ost
- 2 tomater, hakket
- 2 avokadoer, hakket
- 2 grønne løk, skivet
Fremgangsmåte
- 1I en sautérpanne over middels varme, varm opp 1 spiseskje olivenolje. Tilsett gul løk, hvitløk og koriander. Sautér til det blir gyllent. I en food processor, kombiner den sauterte blandingen og Roma-tomater, og kjør til det er glatt.
- 2I samme sautérpanne, over middels varme, varm opp 1 spiseskje olivenolje. Tilsett tomatblandingen, spisskummen og limesaft. Kok opp og la det småkoke til det tykner og blir mørkere, ca. 5–6 minutter, rør jevnlig eller etter behov for å unngå at det brenner seg. Overfør blandingen til en stor kjele.
- 3Over middels-lav varme, tilsett kyllingkraft og acho-chili i kjelen. La det småkoke uten lokk, av og til å røre, til blandingen er moderat tykk, ca. 30 minutter. Du kan krydre med salt og svart pepper etter smak når dette er ferdig.
- 4Mens suppen koker, skjær tortillachips i tynne strimler. I en stekepanne over middels-høy varme, varm opp vegetabilsk olje. Slipp tortillastrimlene i den varme oljen. Vend med tang til de er sprø og brune, ca. 3 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre dem til kjøkkenpapir for å renne av. Sett til side.
- 5Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 6Gni kyllingbrystene inn med Southwest-krydderblandingen. Legg dem på et stekebrett og stek til den indre temperaturen er 63 grader Celsius (145 grader Fahrenheit). Ta ut av ovnen. La kyllingen hvile. Skjær i biter av passe størrelse, og behold krydderet så mye som mulig.
- 7Legg ønsket mengde av de stekte tortillachipsene i en bolle, topp med de ferdigstekte kyllingbitene. Hell suppen over. Pynt med revet ost, tomat, avocado og grønn løk.
- 8Denne oppskriften er levert av profesjonelle kokker og er nedskalert fra en stor oppskrift levert av en restaurant. FN-kokkene har ikke testet denne oppskriften i de angitte proporsjonene, og kan derfor ikke gi noen garanti for resultatet.