Hello Fresh Mobile Banner
Mikes krydrede sørvestlige kyllingsuppe

Mikes krydrede sørvestlige kyllingsuppe

oppskrift på en krydret southwest kyllingsuppe med smaker fra sørvest usa. perfekt for kalde dager og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 ss olivenolje
  • 2 gule løk, hakket
  • 5 fedd hvitløk, hakket
  • 40 g koriander, hele stilker og blader
  • 1 1/2 kopper silte plommetomater (Roma)
  • En klype malt spisskummen
  • 2 ss limesaft
  • 8 kopper kyllingkraft
  • 1 tørket ancho-chili
  • Havsalt og pepper
  • 8 mais tortillas
  • 1/2 kopp vegetabilsk olje
  • 2 kyllingbryst uten skinn og ben
  • 1/2 kopp Southwest-krydderblanding
  • 1/2 kopp revet Monterey Jack-ost
  • 2 tomater, hakket
  • 2 avokadoer, hakket
  • 2 grønne løk, skivet

Fremgangsmåte

  1. 1I en sautérpanne over middels varme, varm opp 1 spiseskje olivenolje. Tilsett gul løk, hvitløk og koriander. Sautér til det blir gyllent. I en food processor, kombiner den sauterte blandingen og Roma-tomater, og kjør til det er glatt.
  2. 2I samme sautérpanne, over middels varme, varm opp 1 spiseskje olivenolje. Tilsett tomatblandingen, spisskummen og limesaft. Kok opp og la det småkoke til det tykner og blir mørkere, ca. 5–6 minutter, rør jevnlig eller etter behov for å unngå at det brenner seg. Overfør blandingen til en stor kjele.
  3. 3Over middels-lav varme, tilsett kyllingkraft og acho-chili i kjelen. La det småkoke uten lokk, av og til å røre, til blandingen er moderat tykk, ca. 30 minutter. Du kan krydre med salt og svart pepper etter smak når dette er ferdig.
  4. 4Mens suppen koker, skjær tortillachips i tynne strimler. I en stekepanne over middels-høy varme, varm opp vegetabilsk olje. Slipp tortillastrimlene i den varme oljen. Vend med tang til de er sprø og brune, ca. 3 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre dem til kjøkkenpapir for å renne av. Sett til side.
  5. 5Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  6. 6Gni kyllingbrystene inn med Southwest-krydderblandingen. Legg dem på et stekebrett og stek til den indre temperaturen er 63 grader Celsius (145 grader Fahrenheit). Ta ut av ovnen. La kyllingen hvile. Skjær i biter av passe størrelse, og behold krydderet så mye som mulig.
  7. 7Legg ønsket mengde av de stekte tortillachipsene i en bolle, topp med de ferdigstekte kyllingbitene. Hell suppen over. Pynt med revet ost, tomat, avocado og grønn løk.
  8. 8Denne oppskriften er levert av profesjonelle kokker og er nedskalert fra en stor oppskrift levert av en restaurant. FN-kokkene har ikke testet denne oppskriften i de angitte proporsjonene, og kan derfor ikke gi noen garanti for resultatet.