Ristet rødbetsalat

Ristet rødbetsalat

Lær hvordan du lager en enkel og deilig bakt rødbetesalat, perfekt som forrett eller sidenett. En sunn rett med ferske ingredienser og gode smaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 1/2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 spiseskje rødvinseddik
  • 1 teskje Dijon-sennep
  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 1 rødbete, ca. 115 gram
  • 1/3 kopp quinoa
  • 4 gram kokt kylling, revet
  • 1 kopp spinat
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 2 gram smuldret geitost

Fremgangsmåte

  1. 1Til dressingen: Bland oljen, rødvinseddiken, Dijon-sennep og sjalottløk i en liten bolle; sett til side.
  2. 2Til den ovnsbakte rødbetesalaten: Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  3. 3Vask rødbeten og stek den på et stekebrett med kant til den er mør, ca. 1 time. Avkjøl og skrell; sett til side.
  4. 4Kok quinoaen etter pakkens anvisninger. Avkjøl og sett til side.
  5. 5Skjær rødbeten i ca. 3 mm tykke skiver. Bland sammen quinoa, kylling og spinat i en stor bolle. Krydre lett med salt og pepper, og tilsett deretter nok dressing til å lett dekke ingrediensene. Ha i de skivede rødbetene og legg på en tallerken. Topp med geitost.