
Ristet rødbetsalat
Lær hvordan du lager en enkel og deilig bakt rødbetesalat, perfekt som forrett eller sidenett. En sunn rett med ferske ingredienser og gode smaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 1/2 spiseskjeer olivenolje
- 1 spiseskje rødvinseddik
- 1 teskje Dijon-sennep
- 1 sjalottløk, finhakket
- 1 rødbete, ca. 115 gram
- 1/3 kopp quinoa
- 4 gram kokt kylling, revet
- 1 kopp spinat
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 2 gram smuldret geitost
Fremgangsmåte
- 1Til dressingen: Bland oljen, rødvinseddiken, Dijon-sennep og sjalottløk i en liten bolle; sett til side.
- 2Til den ovnsbakte rødbetesalaten: Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 3Vask rødbeten og stek den på et stekebrett med kant til den er mør, ca. 1 time. Avkjøl og skrell; sett til side.
- 4Kok quinoaen etter pakkens anvisninger. Avkjøl og sett til side.
- 5Skjær rødbeten i ca. 3 mm tykke skiver. Bland sammen quinoa, kylling og spinat i en stor bolle. Krydre lett med salt og pepper, og tilsett deretter nok dressing til å lett dekke ingrediensene. Ha i de skivede rødbetene og legg på en tallerken. Topp med geitost.