Karamellisert løk- og geitosttart

Karamellisert løk- og geitosttart

Lær hvordan du lager deilige karamelliserte løk- og geitostterter. Perfekt som forrett eller til små anledninger, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 6
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 2. 1 spiseskje usaltet smør
  • 3. 1 ½ kopper frosne hakkede løk, tint
  • 4. 1 spiseskje sukker
  • 5. Kosher-salt
  • 6. 4 unser geitost, romtemperert
  • 7. 1 stort egg
  • 8. 2 spiseskjeer kremfløte
  • 9. 1 teskje fersk hakket timian
  • 10. 1 (14-unse) eske ferdiglaget paideig

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: 1 (12-pakning) non-stick mini-muffinsform.
  2. 22. I en stor, tykkbunnet stekepanne over middels varme, tilsett olje og smør. Når smøret er smeltet, tilsett løk, sukker og salt etter smak. Kok til løken begynner å bli brun. Juster varmen til lav og kok sakte, vend ofte, til løken er gyldenbrun og karamellisert, omtrent 10 til 15 minutter. Ta løken av varmen og sett til side for å avkjøle.
  3. 33. Forvarm ovnen til 190°C (375°F).
  4. 44. I en bolle blandes geitost, egg, fløte og timian. Hell blandingen i en liten, resealbar plastpose for matoppbevaring. Klipp av et hjørne av posen for bruk til piping.
  5. 55. Legg paideigen ut flat på en ren overflate, og bruk en rund utstikker på 6,5 cm for å kutte ut 12 sirkler fra hver deig. Trykk dem ned i koppene på mini-muffinsformen. Fyll hver kopp halvveis med den avkjølte løken. Pisk geitostblandingen på toppen av løken, og fyll koppene. Stek tartaene til fyllet har stivnet, ca. 15 til 20 minutter. La tartaene avkjøle litt, og fjern dem deretter fra muffinsformen og server.