Tamale Pie
Lær hvordan du lager en deilig tamale pie med denne enkle oppskriften. Perfekt for en mettende hovedrett som er enkel å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 kopper masa
- 2. 4 kopper kyllingbuljong
- 3. 3/4 kopp fettstoff
- 4. 4 spiseskjeer (1/4 kopp) saltet smør
- 5. 1 spiseskje bakepulver
- 6. 1 teskje kosher salt
- 7. 1 spiseskje olivenolje
- 8. 900 gram magert kjøttdeig av storfe
- 9. 1 løk, hakket
- 10. 1 rød paprika, frøet og hakket
- 11. 1 jalapeño, skivet
- 12. 1 poblano-pepper, frøet og hakket
- 13. 1 spiseskje chilipulver
- 14. 2 teskjeer malt spisskummen
- 15. En klype kosher salt
- 16. En klype nykvernet svart pepper
- 17. 4 hvitløksfedd, hakket
- 18. Én 425 grams boks hakkede tomater
- 19. 1 kopp lavsodium storfebuljong
- 20. 2 spiseskjeer tomatpuré
- 21. Én 425 grams boks røde kidneybønner, drenert og skylt
- 22. Smør, til å smøre stekepannen
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Til bunnen: Bland masaen med buljongen i en stor bolle og rør godt sammen. I en mikser, pisk inn smøret, smøret, bakepulveret og saltet. Tilsett masa-blandingen i tre omganger i mikserbollen og pisk til det er godt blandet og mykt. Dekk til og sett i kjøleskapet mens du lager fyllet.
- 33. Til fyllet: I en stor stekepanne over middels høy varme, tilsett oljen. Kok opp kjøttet, og bruk en sleiv for å bryte opp eventuelle klumper, til det ikke lenger er rosa, ca. 8 til 10 minutter. Ta det ut av pannen med en hullsleiv og legg det i en bolle. Fjern alt unntatt 1 ss av fettet fra pannen.
- 44. Tilsett løk, paprika, jalapeño og poblano i pannen, og krydre med chilipulver, spisskummen, salt og pepper. Kok til det begynner å bli lett brunt. Tilsett hvitløk og kok i 1 minutt. Tilsett tomater, buljong og tomatpuré, og la det koke opp. Tilsett bønnene og legg kjøttet tilbake i pannen. La det småkoke i ca. 20 minutter.
- 55. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
- 66. Smør en 25 cm (10-tommers) støpejernspanne med smør. Legg et lag av litt over halvparten av masa-blandingen i pannen og trykk det ned. Fordel fyllet over, og legg deretter resten av masa-blandingen over toppen. Stek til toppen er gyllenbrun, ca. 25 til 30 minutter.