Biffsmørbrød
Lær hvordan du lager en deilig steak sandwich med saftig kjøtt og sprø brød. Perfekt for en rask lunsj eller middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett
Ingredienser
- 1 stk. (340 g) 2,5 cm tykk New York strip-biff av storfe, uten ben
- Kosher-salt
- Nykvernet svart pepper
- Olivenolje
- 2 gule løk, skåret i ringer
- 1/2 teskje ferske timianblader
- 1 oppskrift med sennepsmajones, oppskrift følger
- 2 mini focaccia-brød, delt i to
- 1/2 kopp babyruccola
- 3/4 kopp god majones
- 1 ss Dijon-sennep
- 1 ss grovkornet sennep
- 2 ss rømme
- 1/8 teskje kosher-salt
Fremgangsmåte
- 1Krydre biffen rikelig med salt og pepper på begge sider. Varm opp 1 spiseskje olivenolje i en middels stor stekepanne over høy varme til den nesten begynner å ryke, og stek deretter biffen på hver side i 1 minutt. Skru ned varmen til lav og kok biffen i omtrent 7 til 10 minutter, vend den én gang, til den er veldig rå i midten. Ta den av pannen og legg den på en tallerken, dekk tett med aluminiumsfolie, og la den hvile i 10 minutter. Skjær biffen i strimler.
- 2Bruk samme stekepanne, varm opp 1 ½ spiseskje olivenolje over middels varme. Tilsett løk og timian, og stek i 10 minutter til løken er brun og karamellisert, rør av og til.
- 3For å sette sammen sandwichene, smør en spiseskje sennepsmajones på den nederste halvdelen av hver bolle. Legg et lag med biffstrimler oppå majonesen, dryss med salt og pepper, og topp med de karamelliserte løkringene. Legg ruccola på toppen av løkringene, og dekk sandwichene med den øverste halvdelen av bollene.
- 4Sennepsmajones:
- 5Visp ingrediensene sammen i en liten bolle. Server ved romtemperatur.
- 6Porsjon: 1 kopp