Pannestekt ørret

Pannestekt ørret

Lær hvordan du lager panfried ørret med denne enkle oppskriften. Perfekt til middag eller helgekos. Rask og smakfull rett for alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett

Ingredienser

  • Fire hele 12-unse ørreter, benfri og klare til steking
  • 4 kvister fersk salvie
  • Kasjersalt og nykvernet svart pepper
  • 1/2 kopp steinmøllemalt maismel eller hvetemel
  • 1/3 kopp avsaltet baconfett
  • 1 sitron delt i 8 båter

Fremgangsmåte

  1. 1Skyll ørreten og tørk den godt. Legg en kvist salvie i hulrommet på hver fisk og krydre innsiden med salt og pepper. Lukk hulrommet ved å tre en trespyd gjennom klaffene. Krydre utsiden av fisken med salt og pepper, og vend den i maismel (dredge i melet). (Hvis du bruker mel, bør du børste av overflødig mel.)
  2. 2Varm opp to store stekepanner over middels høy varme og fordel baconfettet mellom dem. Når fettet begynner å glinse, legger du i fisken og steker til den er sprø og gyllenbrun, ca. 4 minutter. Snu forsiktig fisken med en stor flat stekespade. Fortsett å steke fisken på den andre siden til den er gjennomstekt og gyllen, ca. 4 minutter.
  3. 3Overfør fisken til et serveringsfat og server umiddelbart med sitronbåter.