Kyllingkebab

Kyllingkebab

Lær hvordan du lager deilige chicken kebabs med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommergrillingen eller hverdagsmiddagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Koking spray
  • 900 gram kyllingbryst uten bein og skinn, skåret i tynne skiver på tvers (ca. 1,3 cm tykke)
  • 8 til 12 vårløk
  • Trepinner
  • 1/4 kopp redusert-salt soyasaus
  • 1 spiseskje honning
  • 2 teskjeer mørk sesamolje
  • 1 teskje revet fersk ingefær eller malt ingefær
  • 1/4 teskje hvitløkspulver
  • 1/4 teskje sesamfrø, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Smør en utendørs grill eller en stekeplate med matlagingsspray og forvarm til middels til høy varme.
  2. 2Legg ut tre kyllingstrimler, med omtrent 1/2 tomme mellomrom. Plasser en vårløk tvers over midten av kyllingbitene. Deretter pakk kyllingen rundt vårløken én og én, og fest med en tannpirker. Gjenta prosessen til du har brukt ett pund kylling.
  3. 3Krydre og grill de resterende ett pund kyllingbryst for et senere måltid i løpet av uken.
  4. 4I en liten bolle, visp sammen soyasaus, honning, sesamolje, ingefær og hvitløkspulver. Sett til side en halv kopp av marinaden til bruk som dippesaus. Pensle resten av marinaden over kylling- og vårløkspydet.
  5. 5Grill kebabene i 5 til 7 minutter, snu dem av og til, til kyllingen er gjennomstekt.
  6. 6Pynt den reserverte dippesausen med sesamfrø og server sammen med spydet.