Prosecco-kaker med sprudlende glasur
Lær å lage deilige prosecco pound cakes med en sprudlende glaze. Perfekt til fest og spesielle anledninger. Enkel oppskrift med steg-for-steg guide.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- Non-stick koke spray
- Allsidig mel til utstøting
- 1 (16 unser) eske med poundkakemiks
- 1/2 stang smør, myknet
- 2 egg
- 1 teskje revet appelsinskall
- 1/3 kopp Prosecco eller musserende vin
- 1 appelsin, presset juice av
- 1 ½ kopper melis
- 1/4 kopp musserende vin
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Spray to brødformer (9 x 5 tommer) med non-stick bakepulverspray og dryss lett med mel.
- 3I en stor bakebolle blander du alle kakeingrediensene. Bland på middels hastighet til alt er godt blandet, ca. 3 minutter. Hell røren i de forberedte brødformene. Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, og toppen er gyllenbrun, ca. 40 til 50 minutter. La kakene avkjøle i 5 minutter, fjern dem deretter fra formene og avkjøl helt på en avkjølingsrist over et stekebrett.
- 4Ha melis i en stor bolle og pisk sakte inn musserende vin til konsistensen er tykk, men hellbar. Hell glasuren over kakene og la den renne ned langs sidene. La stå i 5 minutter for å sette seg før du skjærer og serverer.

