Bechamelsaus med makaroni og ost
Lær hvordan du lager en deilig bechamel mac and cheese. En enkel og smakfull oppskrift på kremet makaroni med ost, perfekt for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp helmelk
- 1/4 kopp kyllingkraft
- 1/2 teskje salt
- 3 spiseskjeer smør
- 1 1/2 spiseskjeer hvetemel
- 1/4 kopp revet Parmesanost
- 1/4 kopp revet Cheddarost
- 4 kopper kokt makaroni pasta
Fremgangsmåte
- 1Over middels varme i en kjele, varm opp melken med kraften og saltet, og rør hele tiden. Fortsett å varme opp melken under omrøring over middels varme, og reduser deretter til lav varme når melken begynner å skumme eller småkoke.
- 2Deretter, i en annen kjele, varm opp smøret til det er smeltet. Rør inn melet. Reduser varmen til lav og rør til det er godt blandet. Ta kjelen av varmen når det har fått en lys beige farge (en blond roux).
- 3Når rouxen har tyknet, rør sakte inn melken med kraften for å blande. Fortsett å røre over lav varme til det er godt innarbeidet. Til slutt, ta kjelen av varmen og visp inn ostene. Når alt er godt blandet, tilsett pastaen, rør igjen godt og server.