Hello Fresh Mobile Banner
Rye Beer Bread

Rye Beer Bread

Lær hvordan du lager saftig og smakfull rye beer bread med denne enkle oppskriften. Perfekt til frokost eller som tilbehør.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 2 kopper rugmel
  • 1 ½ kopper romtemperert øl
  • 2 pakker (0,25 unse) tørrgjær
  • 2 spiseskjeer hvitt sukker
  • 1 spiseskje salt
  • 2 spiseskjeer smørfett
  • 1 egg
  • 3 kopper brødmel
  • 1 spiseskje karvefrø (valgfritt)
  • 1 spiseskje maismel

Fremgangsmåte

  1. 1Bland rugmel, øl og gjær i en stor bolle. Dekk bollen med plastfolie. La stå over natten. Ikke sett den i kjøleskapet.
  2. 2Neste dag, tilsett sukker, salt, smør og egg; pisk med en mikser til det er jevnt. Rør inn spisskummenfrø, hvis ønskelig. Tilsett nok hvitt brødmel til å få en myk deig.
  3. 3Elt på en lett melet overflate til den er glatt, ca. 10 minutter. Legg deigen i en smurt bolle, og vend den slik at overflaten blir oljet. La den heve på et lunt sted i omtrent 1 time, eller til den har doblet seg i størrelse.
  4. 4Slå ned deigen, og del den i to. Form til runde eller avlange brød, og legg dem på smurte bakeplater som er strødd med maisenna. La dem heve i 30 minutter.
  5. 5Stek ved 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit) i 30 minutter. Avkjøl på rist.