
Rye Beer Bread
Lær hvordan du lager saftig og smakfull rye beer bread med denne enkle oppskriften. Perfekt til frokost eller som tilbehør.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 2 kopper rugmel
- 1 ½ kopper romtemperert øl
- 2 pakker (0,25 unse) tørrgjær
- 2 spiseskjeer hvitt sukker
- 1 spiseskje salt
- 2 spiseskjeer smørfett
- 1 egg
- 3 kopper brødmel
- 1 spiseskje karvefrø (valgfritt)
- 1 spiseskje maismel
Fremgangsmåte
- 1Bland rugmel, øl og gjær i en stor bolle. Dekk bollen med plastfolie. La stå over natten. Ikke sett den i kjøleskapet.
- 2Neste dag, tilsett sukker, salt, smør og egg; pisk med en mikser til det er jevnt. Rør inn spisskummenfrø, hvis ønskelig. Tilsett nok hvitt brødmel til å få en myk deig.
- 3Elt på en lett melet overflate til den er glatt, ca. 10 minutter. Legg deigen i en smurt bolle, og vend den slik at overflaten blir oljet. La den heve på et lunt sted i omtrent 1 time, eller til den har doblet seg i størrelse.
- 4Slå ned deigen, og del den i to. Form til runde eller avlange brød, og legg dem på smurte bakeplater som er strødd med maisenna. La dem heve i 30 minutter.
- 5Stek ved 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit) i 30 minutter. Avkjøl på rist.