
Ultimate Caesar-salat
Lær hvordan du lager den perfekte caesar salad med vår enkle oppskrift. Ideell for en rask og smakfull forrett eller lett middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- Saften av 1 stor sitron
- 2 ansjospinner
- 1 spiseskje Dijon-sennep
- 1 hvitløksfedd
- 1 teskje Worcestershire-saus
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 4 hvitløksfedd, knust og skrelt
- 4 kopper terninger av daggammelt vanlig focaccia
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 3 hoder romainesalat, trimmet og revet i bitestørrelse biter
- 1/4 kopp revet Parmigiano-Reggiano-ost, pluss en (2-unse) bit
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2For dressingen: Bland sitronsaft, ansjos, sennep, hvitløk, Worcestershire-saus, 1/2 teskje salt og et rikelig kvern med svart pepper i en mini-foodprocessor og kjør til det er glatt. Mens maskinen går, tilsett olivenoljen i en jevn, langsom strøm for å lage en jevn, litt tykk dressing.
- 3For krutongene: Varm opp olivenoljen i en liten stekepanne på lav varme. Tilsett hvitløk og kok, rør av og til, til den er gyllen og begynner å mykne, ca. 5–6 minutter. La avkjøle, fjern deretter hvitløk og kast den.
- 4Legg focacciaen i en stor bolle og drypp over hvitløksoljen. Krydre med 1/2 teskje salt og flere kverner med svart pepper, og vend godt slik at alle terningene er dekket av olje. Fordel på et bakepapirkledd stekebrett og rist i ovnen, vend på halvparten av tiden, til krutongene er lett gyldne og sprø, ca. 12 minutter. La avkjøle.
- 5For å montere salaten: Når den er klar til servering, legg romaine-salat i en stor serveringsbolle og strø over revet Parmigiano-Reggiano. Tilsett krutongene, hell over dressingen og vend godt. Krydre med salt og pepper etter behov. Bruk en ostehøvel til å skjære tynne skiver av Parmigiano-Reggiano over salaten, vend forsiktig igjen, og server umiddelbart.