Hello Fresh Mobile Banner
Ultimate Caesar-salat

Ultimate Caesar-salat

Lær hvordan du lager den perfekte caesar salad med vår enkle oppskrift. Ideell for en rask og smakfull forrett eller lett middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • Saften av 1 stor sitron
  • 2 ansjospinner
  • 1 spiseskje Dijon-sennep
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 teskje Worcestershire-saus
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 4 hvitløksfedd, knust og skrelt
  • 4 kopper terninger av daggammelt vanlig focaccia
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 3 hoder romainesalat, trimmet og revet i bitestørrelse biter
  • 1/4 kopp revet Parmigiano-Reggiano-ost, pluss en (2-unse) bit

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 2For dressingen: Bland sitronsaft, ansjos, sennep, hvitløk, Worcestershire-saus, 1/2 teskje salt og et rikelig kvern med svart pepper i en mini-foodprocessor og kjør til det er glatt. Mens maskinen går, tilsett olivenoljen i en jevn, langsom strøm for å lage en jevn, litt tykk dressing.
  3. 3For krutongene: Varm opp olivenoljen i en liten stekepanne på lav varme. Tilsett hvitløk og kok, rør av og til, til den er gyllen og begynner å mykne, ca. 5–6 minutter. La avkjøle, fjern deretter hvitløk og kast den.
  4. 4Legg focacciaen i en stor bolle og drypp over hvitløksoljen. Krydre med 1/2 teskje salt og flere kverner med svart pepper, og vend godt slik at alle terningene er dekket av olje. Fordel på et bakepapirkledd stekebrett og rist i ovnen, vend på halvparten av tiden, til krutongene er lett gyldne og sprø, ca. 12 minutter. La avkjøle.
  5. 5For å montere salaten: Når den er klar til servering, legg romaine-salat i en stor serveringsbolle og strø over revet Parmigiano-Reggiano. Tilsett krutongene, hell over dressingen og vend godt. Krydre med salt og pepper etter behov. Bruk en ostehøvel til å skjære tynne skiver av Parmigiano-Reggiano over salaten, vend forsiktig igjen, og server umiddelbart.