
Tradisjonell eplekake
Lær hvordan du lager en klassisk og saftig eplepai med denne enkle oppskriften. Perfekt for høst- og vinterkos eller når du vil imponere gjestene.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1. 2 oppskrifter paibunn
- 2. 2. 1,4 kg (ca. 8) Northern Spies og McIntosh epler
- 3. 3. ¾ kopp pluss 1 spiseskje sukker
- 4. 4. 2 spiseskjeer hvetemel
- 5. 5. 1 teskje kanel
- 6. 6. ¼ teskje nyrevet muskatnøtt
- 7. 7. ¼ teskje salt
- 8. 8. 1 spiseskje fersk sitronsaft
- 9. 9. 2 spiseskjeer kald usaltet smør, skåret i biter
- 10. 10. Melk til pensling av deigen
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit. Kjevle ut halvparten av deigen til en 1/8-tommers tykkelse på en lett melet overflate, legg den i en 23-centimeters (1 kvart) glasspajform, og trim kanten, slik at det er en 3/4-tommers overheng. Sett skjell og den resterende deigen i kjøleskapet mens du lager fyllet. I en stor bolle blandes eplene, hver enkelt skrelt, kjernet og delt i åttendedeler, med 3/4 kopp sukker, mel, kanel, muskat, salt og sitronsaft til fyllet er godt blandet. Overfør fyllet til skjellen, og fordel smør i små klatter over fyllet.
- 22. Kjevle ut den resterende deigen til en 13- til 14-tommers runding på en lett melet overflate, legg den over fyllet, og trim den slik at det er en 1-tommers overheng. Brett overhengen under den nederste kanten, trykk den til for å forsegle, og lag en dekorativ krøll langs kanten. Pensle kanten lett med melk, lag snitt i den med en skarp kniv for å lage dampslisser, og strø jevnt over toppen med den resterende spiseskjeen sukker. Stek paisen på et stort stekebrett midt i ovnen i 20 minutter, reduser temperaturen til 350 grader Fahrenheit, og stek i ytterligere 20 til 25 minutter, eller til skorpen er gyllen og eplene er møre.