Kystlinjeens stekte hellefilet med tofufrites, soyasaus-aioli, mosede edamamebønner og soyavaniljemilkshake

Kystlinjeens stekte hellefilet med tofufrites, soyasaus-aioli, mosede edamamebønner og soyavaniljemilkshake

Lær hvordan du lager en smakfull hovedrett med sprøstekt hyse, tofu fries, soyasaus aioli, mosede edamame og soy vanilla milkshake. Perfekt for en sommermiddag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp soyamelk
  • 2. 1 spiseskje hvitløkspulver
  • 3. 1 spiseskje løkpulver
  • 4. 1/2 teskje cayennepepper
  • 5. 1 teskje nykvernet svart pepper
  • 6. 680 gram halibut, skåret i 42-gram biter
  • 7. 1 kopp vegetabilsk olje, til koking i støpejernspanne, eller bruk den samme vegetabilske oljen som i oppskriften på Tofufrites
  • 8. 1 kopp mel
  • 9. Halibut, marinert i krydret soyamelk-marinade
  • 10. Salt og nykvernet svart pepper
  • 11. 1/2 kopp majones
  • 12. 1 spiseskje soyasaus
  • 13. 1/4 teskje sesamolje
  • 14. 3 kopper frosne, skrelte edamamebønner
  • 15. 1/4 kopp olivenolje
  • 16. Salt
  • 17. 4 kopper vaniljeis med vaniljebønner
  • 18. 3 kopper soyamelk
  • 19. Tofufrites, oppskrift følger
  • 20. Vegetabilsk olje, til steking
  • 21. 1/2 kopp maisstivelse
  • 22. 560 gram ekstra-fast tofu, avrent og skåret i 2 cm tykke staver
  • 23. Salt

Fremgangsmåte

  1. 11. For marinaden med krydret soyamelk: Hell soyamelken i en bred ildfast form. Visp inn hvitløkspulver, løkpulver, cayenne og svart pepper. Legg halibuttbitene i marinaden og la dem marinere i minst 30 minutter, maks 24 timer.
  2. 22. For den stekte halibuten langs stranden: Varm opp vegetabilsk olje i en støpejernspanne over middels høy varme, eller varm opp vegetabilsk olje til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit) i en stor, tykkbunnet kjele til en tredjedel full.
  3. 33. Legg et bakepapir på et stekebrett.
  4. 44. Legg mel i en papirpose.
  5. 55. Ta halibutbitene ut av soyamarinaden og legg, noen få om gangen, i papirposen, rist godt og stek enten i en støpejernspanne for å steke lett, eller i en tykkbunnet kjele for å fritere dypt.
  6. 66. For koking i støpejernspanne: Vend halibuten på alle sider til den er gyllenbrun, ca. eller, hvis du friturer, kok til den er gyllenbrun og sprø, ca. 3 til 5 minutter. Ta den stekte halibuten av varmen, krydre med salt og pepper, og gjenta med resten av halibuten.
  7. 77. For soyasaiaoli: Ha majones, soyasaus og sesamolje i en bolle og bland godt for å blande. Dekk til og sett i kjøleskapet til servering.
  8. 88. For myke edamamebønner: Kok edamame i godt saltet, kokende vann i ca. 20 minutter, til de er myke og møre. Reserver 1 kopp kokevann og sil av edamamen.
  9. 99. Ha edamame, 1/2 kopp kokevann og 1/4 kopp olivenolje i en blender. Kjør til puré til den er glatt, tilsett mer vann om nødvendig. Ta blandingen ut av blenderen og krydre med salt, og la den avkjøle.
  10. 1010. For vaniljesoymelkshake: Ha iskrem og soyamelk i en blender og kjør til glatt. Fordel shaken i glass.
  11. 1111. For pommes frites: Bruk et steketermometer for å måle temperaturen, varm opp nok olje til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit) i en stor, tykkbunnet kjele til en tredjedel full. Legg et bakepapir på et stekebrett. Ha maisstivelse i en bolle.
  12. 1212. I porsjoner, dekk tofuen med maisstivelse og legg forsiktig i den varme oljen, skill tofufriesene for å forhindre at de kleber seg sammen mens de koker. Ta tofufriesene ut av oljen når de er gyllenbrune, krydre med salt og gjenta med resten av tofuen.