
Villrisalat med edamame
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull villrisalat med edamame. Perfekt for sommerens lunsj eller som lett middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 kopp langkornet villris
- 2. 2 teskjeer kosher salt
- 3. 1 teskje ekstra jomfru olivenolje
- 4. 1/2 kopp ferske maiskjerner
- 5. 1/2 kopp kokte, skrelte edamamebønner
- 6. 1/2 kopp grønne erter, tint fra frossen, eller ferske
- 7. 1/2 kopp hermetiske kikerter, drenert
- 8. 1/4 kopp hakket rødløk
- 9. 1 fedd hvitløk, finhakket
- 10. 1/2 sjalottløk, finhakket
- 11. 1/4 kopp champagneeddik
- 12. 2 spiseskjeer Dijon-sennep
- 13. 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 14. 2 spiseskjeer honning
- 15. 1/2 teskje kosher salt, pluss mer etter smak
- 16. 1/2 teskje nykvernet svart pepper, pluss mer etter smak
- 17. 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
Fremgangsmåte
- 11. For salaten: Skyll villrisen godt og ha den i en middels stor kjele sammen med 4 kopper vann og kosher-salt. La det småkoke uten lokk til risen er mør, ca. 50 minutter. Sil av vannet, ha risen tilbake i kjelen og dekk til. La den stå i 10 minutter.
- 22. Mens risen koker, varm opp oljen i en middels stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett maiskornene og stek til de er brent, ca. 5 til 8 minutter. Sett til side for å avkjøle.
- 33. For vinaigretten: Visp sammen hvitløk, sjalottløk, eddik, sennep, sitronsaft, honning, salt og pepper i en middels bolle. Mens du visper kontinuerlig, hell sakte inn oljen til dressingen er emulsifisert.
- 44. For servering: Bland den varme risen med mais, edamame, erter, kikerter og løk. Hell 1/4 kopp av vinaigretten over og vend godt slik at alt blir jevnt fordelt. La det stå i 30 minutter, smak til med krydder og server ved romtemperatur. Resten av vinaigretten kan oppbevares i kjøleskapet til senere bruk.